Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO: Elicopterele au salvat alte vieţi


 

   Vrâncenii nu mai scapă de infernul alb. De câteva zile bune, oamenii sunt complet izolați, iar unii dintre ei nu au nici mâncare și nici căldură. Mai grav este faptul că nici bolnavii nu au altă salvare, decât cea venită din aer. De trei zile, oamenii cu probleme de sănătate sunt aduși la spital cu elicopterele.

   Ieri, elicopterul Administrației și Internelor de la Iași, dar și elicopterul SMURD de la București au revenit în Vrancea. Prima aterizare a elicopterului MAI a fost în comuna Vulturu, unde un bătrân avea probleme respiratorii. În momentul în care medicii au ajuns la el era deja în stop cardio-respirator. A fost resuscitat 45 de minute, dar fără rezultat, medicii declarând decesul.
Elicopterul și-a continuat deplasarea către alte urgențe. Următoarea oprire a fost la Gologanu. De aici, medicii au preluat un bărbat. Elicopterul a ajuns și la Dumitrești, unde o fetiță de șapte ani avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Tot de la Dumitrești, elicopterul a mai preluat o tânără, împreună cu fetița ei abia născută. Femeia a născut la Spitalul din Dumitrești cu puțin timp înainte ca elicopterul să ajungă la ea.
   Elicopterul a aterizat și la Sihlea, o comună complet izolată de lume. O tânără de 21 de ani, urma să dea naștere unui copil. Femeia este la cea de-a doua naștere și pentru că prima a fost prin cezariană, cea de-a doua trebuie să fie la fel. Tot din această comună a fost adus la Spitalul din Focșani și un bărbat de 58 de ani care avea dureri toracice.
   Salvarea din aer a ajuns și la Târâtu unde o femeie avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Elicopterul SMURD a avut o singură intervenție. Acesta a preluat un copil de trei luni de la Spitalul din Focșani, adus miercuri de la Petrești, tot cu elicopterul și l-a transportat la un spital din București. „Toți pacienții au ajuns în condiții de siguranță în municipiul Focșani, unde ambulanțe SAJ și SMURD, alături de echipaje de pompieri și poliție au vegheat ca întreaga operațiune să fie finalizată cu succes. Totodată, pe calea aerului au fost trimise pachete ce conțin soluții și medicamente necesare pentru pacienții tratați prin dializă peritoneală în ambulatoriu, pentru a le transporta în localitățile Tinoasa din comuna Dumitrești, Sihlea, Biliești și Ciușlea, comuna Garoafa. Prin grija autorităților publice locale din aceste comune s-au marcat zonele unde trebuiau să ajungă pachetele, acestea fiind aruncate din elicopter sau predate la destinație în localitățile în care s-au operat aterizări”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
   De asemenea, un echipaj SMURD a efectuat o misiune de preluare, acordare asistență medicală și transport pentru o fetiță, în vârstă de patru ani, din localitatea Mândrești care suferea de insuficiență respiratorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?