Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Contabilii se pregătesc pentru depunerea situaţiilor financiare anuale


Contabilii firmelor vrâncene mai au câteva zile la dispoziție pentru depunere la Finanțe a situațiilor financiare anuale pentru anul 2014. Termenul limită este marți, 2 iunie, și trebuie respectat de societăți comerciale, regii autonome sau institute de cercetare dezvoltare.
Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vrancea arată că aceste situații financiare trebuie realizate cu ajutorul programului de asistență elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, care conține formularistica necesară și programul de verificare cu documentația de utilizare aferentă. „Programul de asistență este pus la dispoziția entităților gratuit de MFP și poate fi procurat direct de la unitățile fiscale teritoriale sau poate fi descărcat de pe portalul MFP, de la adresa www.mfinante.ro. Situațiile financiare anuale se depun în format hârtie și în format electronic la registratura unităților teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice sau la oficiile poștale, prin scrisori cu valoare declarată sau numai în formă electronică pe portalul www.eguvernare.ro, având atașată o semnătură electronică extinsă”, se arată în informarea AJFP Vrancea.
Finanțiștii precizează că „formatul electronic al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale simplificate, generat prin programele de asistență, constă într-un fișier .pdf având atașat un fișier .xml și un fișier cu extensia .zip”. În cazul fișierului cu extensia .zip, acesta va conține documentele cerute de lege, scanate alb-negru, lizibil și cu o rezoluție care să permită încadrarea în limita a 10 mb a fișierului PDF la care este atașat fișierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?