Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Un vrâncean i-a arătat Prinţului Charles cum prelucrează şindrila


Prințul Charles a vizitat, joi dimineață, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, din Capitală, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale efectuate în România. Potrivit news.ro, „din Vrancea, Radu Ușurelu, i-a arătat Prințului Charles cum prelucrează șindrila. «Nu știu ce a zis, n-am înțeles, dar mi-a spus cineva că a fost fascinat. A stat mai bine de cinci minute aici și i-am arătat cum prelucrez».”.
    Prințul de Wales a primit din partea producătorilor tradiționali prezenți cu standuri la Muzeul Satului un borcan de miere de salcâm, unul cu miere de fructe și semințe, iar din partea unor meșteri populari o casetă din lemn și chiar o pereche de opinci. Cu fiecare dintre aceștia prințul Charles a stat de vorbă preț de câteva minute, interesându-se de îndeletnicirile lor, scrie AGERPRES.
    Biserica Dragomirești, ouăle încondeiate și icoanele lucrate manual au reprezentat câteva dintre atracțiile de la Muzeul Satului care au stârnit interesul Prințului Charles. Îmbrăcate în costume populare, femeile care încondeiau ouă i-au explicat Prințului Charles tehnica folosită și au făcut o scurtă demonstrație. De asemenea, icoanele de lemn au fost admirate de Alteța Sa Regală, ca și biserica din Dragomirești, cu o vechime de aproximativ 300 de ani. Prințul Charles s-a oprit și a discutat cu meșterii populari aflați la fața locului, după care a participat la momentul artistic susținut de Gelu Voicu și taraful „Lăutarii” din Teleorman. Prințul de Wales s-a prins în horă alături de artiștii populari, surprinzându-i pe cei prezenți. Ulterior, el a intrat într-o gospodărie din Chiojdu Mic, județul Buzău, care datează din secolul XVIII. Pe tot parcursul vizitei la Muzeul Satului, cei prezenți, vizitatori și meșteșugari, au putut discuta cu Alteța Sa Regală. Multiplul campion olimpic canoist Ivan Patzaichin i-a oferit joi cadou Prințului Charles o pagaie, cu ocazia vizitei pe care Alteța Sa Regală a făcut-o la Muzeul Satului, mai relatează AGERPRES.
    Tot joi, Prințul Charles s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu premierul Sorin Grindeanu, iar ulterior a fost primit de Principesa Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta. În cursul zilei de joi, Prințul de Wales a mers și la Patriarhia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?