Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Trei traficanți de persoane și minori, arestați. Orgiile sexuale se consumau într-o pensiune din Odobești, dar și în străinătate


Magistrații Tribunalului Vrancea au dispus arestarea preventivă a trei dintre persoanele din Odobești audiate marți într-un dosar de trafic de persoane și de minori, în urma efectuării a șapte percheziții. Decizia nu este definitivă. „(…) admite propunerea Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție- D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventiva și în consecință: Dispune arestarea preventiva a inculpaților fiecare pentru o perioadă de 30 de zile, începand cu data de 01.03.2017 și până la data de 30.03.2017 inclusiv. (…) dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor trei inculpați. (…) dispune încunoștiințarea unui membru al familiei pentru fiecare inculpat ori a unei alte persoane desemnată de fiecare inculpat. (…) Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința de cameră de consiliu, azi, 01.03.2017”, este decizia magistraților.
Potrivit unui comunicat al IPJ Vrancea, încă din 2015, cei trei bărbați ar fi racolat, adăpostit și transportat mai multe tinere, obligându-le să practice prostituția atât în țară cât și internațional. „La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial  Vrancea, au desfășurat 7 percheziții, pe raza orașului Odobești, județul Vrancea, la domiciliile membrilor unei grupări infracționale. Din investigații a reieșit că, din anul 2015, trei bărbați, de 61, 34 și 24 de ani, din județul Vrancea, ar fi racolat, adăpostit și transportat mai multe tinere, obligându-le să practice prostituția atât în țară cât și internațional. (…) În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și jandarmi”, se arată în comunicatul IPJ.
Cu precizări despre acest dosar au venit și reprezentanții DIICOT: „La data 28.02.2017 procurorii D.I.I.C.O.T—Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților B(…) Anton, I(…) Marian și A(…) Ionuț, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 inculpatul B(…) Anton, administrator al unei pensiuni situată pe raza localității Odobești, a luat hotărârea infracțională ca, sub pretextul angajării ca barman la barul pensiunii a unor tinere minore, să desfășoare activități de trafic de persoane, în sensul ca acestea să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți, sumele de bani fiind însușite de către inculpat. (…) inculpatul Bostănică Anton a recrutat prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora mai multe victime minore în scopul traficării acestora. Astfel, inculpatul le propunea victimelor să lucreze în cadrul pensiunii promițându-le în schimb masă, cazare și un salariu între 500 și 800 de lei, iar ulterior, după o perioadă scurtă de timp, le propunea să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți pe care acesta îi găsea. S-a reținut că inculpații B(…) Anton și I(…) Marian au racolat o parte dintre victime în vederea practicării prostituției, atât în România cât și în străinătate (…). Față de inculpatul A(…) Ionuț s-a reținut că, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, a recrutat o victimă majoră sub pretextul unei relații de prietenie și de conviețuire pe viitor, după care a transferat-o către inculpatul I(…) Marian. (…) Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea. Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și al jandarmilor”.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?