Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Polițiștii vrânceni au descins la locuințele unor traficanți de droguri și de minori


Procurorii DIICOT au organizat, marți, mai multe percheziții domiciliare în Brăila și Galați, la traficanți de droguri și de minori. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în total au avut loc 18 percheziții domiciliare, acestea fiind efectuate de polițiști din Vrancea, Brăila și Galați. „A fost o acțiune amplă a colegilor noștri din Galați și Brăila și pentru că ne-au cerut sprijinul, nu puteam să nu-i ajutăm, având în vedere faptul că și ei ne ajută de câte ori avem nevoie. Au fost aduse la audieri aproximativ 80 de persoane. Vă dați seama că a fost un volum de muncă foarte mare și din această cauză a fost nevoie și de ajutorul nostru. Vă pot preciza că nici o persoană din Vrancea nu este reținută, toți sunt brăileni”, ne-a spus comisar șef Costel Manea, șeful Biroului de Combatere a Crimei Organizate din IPJ Vrancea. 
În urma descinderilor au fost reținuți patru bărbați, trei dintre aceștia pentru trafic de droguri și unul pentru trafic de droguri și trafic de minori. „La data de 21.02.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Brăila, Galați și Vrancea au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Brăila și Galați în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate care au acționat în mod coordonat în scopul obținerii de venituri ilicite din efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților MATEI SORIN, GRUIA VALERIU ALIN, COJOCARU GHEORGHIȚĂ RADIAN pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, și BÄ‚LAN GEORGE ADRIAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și trafic de minori. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 inculpații, membrii a două grupuri infracționale organizate, au desfășurat activități de procurare, transport, depozitare, ambalare, punere în vânzare și distribuire către consumatori a unor fragmente vegetale denumite generic «etnobotanice», în care s-au pus în evidență substanțe psihoactive din clasa cannabinoizilor sintetici. Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Brăila – Serviciul Acțiuni Speciale, Biroul de Investigații Criminale și I.J.J. Brăila. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”
, se arată pe site-ul DIICOT.
Ieri, judecătorii brăileni au emis mandate de arestare pe numele lor. „(…)  admite propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpaților Cojocaru Gheorghiță Radian, Matei Sorin, Bălan George Adrian și Gruia Valeriu Alin, pe o durată de 30 de zile, de la data de 22.02.2017 și până la data de 23.03.2017, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților Cojocaru Gheorghiță Radian, Matei Sorin, Bălan George Adrian și Gruia Valeriu Alin. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpații Cojocaru Gheorghiță Radian, Matei Sorin, Bălan George Adrian și Gruia Valeriu Alin și de la comunicare pentru Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila. Pronunțată în camera de consiliu astăzi 22.02.2017”, este decizia magistraților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?