Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

MApN: Leș a discutat cu ambasadorul britanic despre intensificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării


Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, l-a primit luni pe Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, cu care a discutat despre stadiul și perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, atât în format bilateral, cât și în cadrul NATO.
Potrivit unui comunicat de presă al MApN, cei doi demnitari au exprimat abordări comune privind demersurile aliate de adaptare la noile provocări de securitate și au subliniat importanța avansării procesului de implementare a deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia din iulie 2016. „A fost abordată cooperarea pe linia Forței de reacție rapidă a NATO (VJTF) și contribuția britanică la asigurarea prezenței înaintate întărite pe flancul de est al alianței, inclusiv în partea sa sudică și în regiunea Mării Negre. Ministrul Leș a exprimat aprecierea deosebită a autorităților române pentru participarea forțelor armate britanice la exerciții în Marea Neagră și la activități de instruire și misiunile de poliție aeriană de pe teritoriul României, cu referire directă la viitoarea dislocare a avioanelor de luptă Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale britanice în România, planificată pentru mijlocul acestui an”, precizează sursa citată.
Leș și Brummell au discutat despre cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului strategic, despre noi direcții de acțiune pentru intensificarea cooperării militare practice dintre cele două armate, adaugă MApN. După cum se arată în comunicat, cei doi oficiali au reliefat „rolul esențial” pe care îl au, în actualul context de securitate, exercițiile multinaționale desfășurate în România și în zona Mării Negre, precum și cooperarea tehnico-militară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?