Primăria Orașului Mărășești aduce la cunoștință ca taxa de salubritate pentru cetățenii orașului nu a fost majorată, iar reprezentanții autorităților locale caută soluții pentru ca locuitorii orașului să nu aibă de suferit din cauza apariției unei noi taxe pentru depozitarea deșeurilor, impusă de Uniunea Europeană. De la începutul acestui an a intrat în vigoare o taxă de 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeuri depozitată. Aceasta nu are legătură cu autoritățile locale, deoarece banii sunt colectați de rampele unde se depozitează deșeurile și merg la Administrația Fondului de Mediu.
„În condițiile în care Primăria Orașului Mărășești face eforturi pentru a menține taxa de salubritate la nivelul actual, reprezentanții opoziției din Consiliul Local Mărășești au încercat să impună o majorare a sumei plătită lunar de locuitori. Consilierii locali PNL, alături de consilierul Gheorghe Rusu, fost candidat la funcția de primar al orașului, au solicitat la ședința din 26 ianuarie introducerea pe ordinea de zi a unui proiect, prin care taxa de salubritate să crească la 11 lei/persoană/lună. În prezent, cuantumul taxei este de 8,5 lei/persoană/lună, dar nu mai mult de patru persoane”, se arată într-un comunicat de presă.
„Locuitorii orașului Mărășești plătesc cea mai mică taxă de salubritate dintre orașele din Vrancea, chiar și după închiderea rampei de la Haret. În continuare, facem eforturi pentru ca oamenii să nu fie puși în situația de a plăti mai mult pentru acest serviciu, chiar dacă de la începutul anului au intrat în vigoare prevederile Legii 384/2013, prin care s-a introdus o nouă taxă pentru deșeuri. Consider că majorarea taxei de salubritate este ultima soluție la care trebuie să apelăm și doar în cazul nu se găsesc alte variante pentru a-i ajuta pe cetățeni. În aceste condiții, inițiativa consilierilor locali PNL și a domnului Gheorghe Rusu de a se grăbi să majoreze taxa de salubritate pentru cetățeni, fără a căuta alte soluții, este cel puțin nepotrivită în contextul actual”, a declarat primarul Valerică Chitic