Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Colegiul Național Unirea sărbătorește pe 7 ianuarie 151 de ani de existență


Colegiul Național Unirea împlinește astăzi (sâmbătă, 7 ianuarie) 151 de ani de la înființare. „La 7 ianuarie 1866, la Focșani, începeau cursurile la primul gimnaziu din zonă și unul dintre primele din țară…devenit în timp Liceul Unirea și CN Unirea! La mulți ani, Unirea, la mulți ani uniriștilor, oriunde v-ați afla!”, a scris pe pagina sa de facebook directorul unității de învățământ, profesorul Cornel Noană, care îi așteaptă pe elevii la cursuri, de luni.
    În urmă cu 151 de ani, pe 7 ianuarie 1866, a fost înființată unitatea de învățământ gimnazial, fiind prima astfel de școală din zonă, dar și printre primele din România. Cu trecerea timpului, i se schimbă numele din Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza” în Gimnaziul „Unirea”. În următorii ani, școala se transformă în liceu, ceea ce este foarte important, deoarece în toată zona dintre Buzău și Bârlad nu mai exista o altă școală similară ca grad. Abia în anul 1900 liceul se mută în actuala clădire, construită după planurile arhitectului Băicoianu.
    Timp de un an, în perioada Primului Război Mondial, liceul este transformat în spital și școala își încetează activitatea. Din anul 1997, liceului i s-a atribuit denumirea de Colegiul Național „Unirea”, datorită rezultatelor bune obținute de elevi de-a lungul timpului.
   
Sursa foto: www.facebook.com/cornel.noana

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?