Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO : Festival al tradițiilor și obiceiurilor românești la Adjud


Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor Românești, eveniment aflat la cea de-a VI-a ediție și găzduit de Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud, a avut loc vineri. Au participat mai multe unități școlare din județ, printre care Școlile Paltin, Vintileasca, Nereju, Tulnici, Colegiul Național „Emil Botta” din Adjud, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, precum și ansambluri ca Dorulețu, Mugurelul, Cărășelul. Directorul colegiului gazdă, Valentin Mitrofan, le-a mulțumit celor prezenți, în mod special musafirilor din Republica Moldova, respectiv Centrului de Excelență în Transporturi Chișinău și Colegiului Financiar Bancar Chișinău.

Evenimentul a debutat cu o paradă de costume populare tradiționale, specifice participanților, și a continuat cu un spectacol de colinde, obiceiuri și dansuri de Crăciun la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud. La eveniment au fost prezenți aproximativ 600 de oameni.
Evenimentul a fost organizat de Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș”, în parteneriat cu Parohia „Sfinții Voievozi” Burcioaia – preot Teodor Feraru, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Adjud – preot Nicușor Chiriac și Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Ruginești II – preot Ion Ciobotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?