Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Profesor de RELIGIE cercetat deoarece A LOVIT trei elevi de clasa a VII-a


Un profesor de religie de la Școala Vizantea Răzășească este acuzat că a lovit trei copii de clasa a VII-a, în timpul orei. Incidentul a avut loc joi, în timp ce profesorul de religie Jean Vasilescu, care este suplinitor calificat, citea din Sfânta Evanghelie, după cum ne-a spus chiar acesta.
Cadrul didactic se apără și spune că cei trei copii au fost foarte gălăgioși în timpul orei, aruncau prin clasă cu diferite obiecte, iar la un moment dat a avut senzația că elevii vor să-l lovească. Prin urmare, susține profesorul Vasilescu, el nu a făcut altceva decât să se apere. „S-a întâmplat  în tipul orei de religie de la clasa a VII-a, când discutam pe tema «Pilda fiului risipitor». Eu am citit din Sfânta Evanghelie, dar în clasă era gălăgie, toți erau ridicați din bănci, iar cei trei aruncau cu ghiozdane, cu cărți. Era un balamuc în clasă, iar eu mă rugam de ei (să facă liniște-n.r.). Își băteau joc de oră, dar și de mine. Eu știu că atunci când auzi citindu-se din Sfânta Evanghelie, te așezi în genunchi. Nu le-am cerut acest lucru, le-am cerut doar să facă liniște. La un moment dat, patru dintre elevi s-au dat la mine, iar eu din instinct m-am apărat și i-am lovit pe trei dintre ei. Repet, mi s-a părut că vor să mă lovească, iar eu am reacționat”, a precizat profesorul. După incident, profesorul și-a continuat lecția, dar cu doar două eleve în clasă, căci băieții au părăsit sala.
Jean Vasilescu a dat deja o declarație în fața conducerii unității de învățământ, iar luni este convocat în fața Consiliului de Administrație din cadrul școlii. El are 10 ore la Școala Vizantea Mănăstirească, în rest predă la Școala din Vidra. „Luni merg la școală, trebuie să dau și alte declarații. Este ședința Consiliului de Administrație. Repet, mie mi s-a părut că au vrut să dea în mine și am ripostat!”, a adăugat acesta.
Întrebat dacă printre copiii agresați de el s-a numărat și un băiat operat în urmă cu puțin timp, profesorul de religie a afirmat că nu. „În clasă este un copil care abia a fost operat, dar el s-a apărat cu scaunul de cei trei, cu care am avut eu conflictul. Cu acela eu nu am avut niciun conflict, el s-a apărat de colegii lui”, a susținut profesorul Vasilescu.

Conducerea școlii s-a autosesizat

Directorul Școlii Vizantea Mănăstirească, Fănică Mărășteanu, ne-a declarat că s-a autosesizat în acest caz și deja a vorbit cu profesorul de religie, dar și cu cei trei elevi bătuți. „Pot să vă spun că joi, între orele 11.00-12.00, domnul profesor și-a ieșit din pepeni și a lovit 3 copii, lucru care este foarte urât. A fost convocat consiliul de administrație și au fost luate declarații profesorului și copiilor. Suntem în curs de rezolvare a problemei. Am anunțat și Inspectoratul Școlar și ni s-a spus să rezolvăm problema conform procedurii și legii. Am anunțat și părinții despre incident, dar aceștia nu au depus nicio sesizare către noi, noi ne-am autosesizat. Domnul profesor de religie predă la noi 10 ore, dumnealui are catedra la Vidra”, a spus directorul școlii, Fănică Mărășteanu.
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Dorin Cristea, a afirmat că a fost informat despre incidentul de la Școala Vizantea Mănăstirească. „Conform procedurii, a fost convocat consiliul de administrație al școlii și vor fi luate măsuri conform legii. Dumnealui (profesorul de religie-n.r.) nu se mai duce la orele respective”, a spus șeful ISJ Vrancea.
Și polițiștii fac verificări. Ei au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. „În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru purtare abuzivă„, a precizat subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?