Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Concursul „InfoEducaţie” se pregăteşte de start


   Cea de-a XX-a ediție a Concursului Interdisciplinar „InfoEducație” se pregătește de start, în tabăra de la Gălăciuc, sub genericul „Life is a good algorithm”. Evenimentul, la care sunt așteptați să participe ingineri de la colosul Google, se va desfășura în perioada 28 iulie – 3 august. La ediția aniversară de anul acesta vor participa 168 de elevi pasionați de IT din 29 de județe, inclusiv Vrancea, și municipiul București. În premieră, la ediția de anul acesta vor fi prezenți și elevi din Republica Moldova, însoțiți de 32 de cadre didactice. 
   Reprezentanții sponsorilor concursului sunt implicați în organizarea de activități diverse, seminarii, prezentări, workshopuri și discuții libere despre IT, educație, artă, carieră. În cadrul programului, va avea loc și Gala filmului didactic, organizată cu sprijinul cadrelor didactice și al elevilor de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. De altfel, ziua de joi, 1 august, va fi ziua Google și asta pentru că în această zi reprezentanții celui mai popular motor de căutare pe internet vor derula cu elevii mai multe activități tematice. 
   Premiile din acest an, care vor consta în bani și produse IT, vor fi acordate de Ministerul Educației Naționale, precum și de sponsori, respectiv Google, TotalSoft, Viva Credit, Mozzila, Cisco Systems, Hostway, Omnilogic, Intuitext, Bitdefender, SDC, Oracle Education Fundation, Leonte & Co., Orahge, Universitatea Politehnică București, Uniunea profesorilor de informatică din România. Google oferă premii în valoare de 15.000 lei, TotalSoft va oferi premii de 1000 euro, Viva Credit vine în sprijinul organizatorilor cu premii în valoare de 500 euro, iar Cisco Systems va oferi premii în valoare de 5000 lei.
   Printre invitații acestei ediții se numără personalități marcante din domeniul educației sau din lumea IT. Este vorba, printre alții, de fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu, jurnalistul și scriitorul Alexandru Mironov, profesorul universitar Stelian Niculescu, Octavian Costache- unul din mulții români care lucrează pentru compania Google alături de Viorel Stan, dar și de Călin Poenaru, system Engineer Manager la Cisco. De asemenea, în mijlocul elevilor informaticieni va fi prezent și Adrian Åžonka, directorul Observatorului astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, care va organiza la Gălăciuc o seară de observații astronomice. 
   Cea de-a XX-a ediție a Concursului interdisciplinar „InfoEducație” este organizată de Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vrancea, Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra, Åžcoala Gimnazială „Ion Diaconu” din Tulnici, Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Concursul se desfășoară pe cinci secțiuni și anume: pagini web, software utilitar, software educațional, roboți și multimedia. 
   Comisia Centrală este coordonată de președintele conferențiar doctor Sabin-Corneliu Buraga, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, președinte executiv fiind profesoara Marilena Oprea, din partea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, vicepreședinte profesor Emil Onea, de la Colegiul Național „Unirea” Focșani, secretar fiind profesor Ion Alin Tomoescu, reprezentant al Inspectoratului Åžcolar Județean Mehedinți. De asemenea, mai fac parte Daniel Popa, de la Colegiul „Aurel Vlaicu” din Orăștie, Ovidiu Roșca, de la Sighetu Marmației, Ovidiu Domsa, din cadrul Universității Alba Iulia, și Daniel Gherasim, metodist la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?