Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Educatoarele au făcut spectacol la Sala Balada, în cadrul concursului ”Dragobete pentru fete“


Educatoarele din Vrancea au oferit, ieri, un spectacol de excepție, în cadrul etapei județene a concursului „Dragobete pentru fete – Schimb de experiență”, ediția a II-a. Spectacolul a avut ca temă Centenarul Marii Uniri și a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), prin inspectoarea de la învățământul preșcolar Amalia Chirtoc. Momentul a fost deschis de îndrăgita interpretă Maria Murgoci. „Felicitări Inspectoratului Școlar că s-a gândit să organizeze cea de a II-a ediție a acestui proiect special. Un proiect organizat cu prilejul sărbătorii dragostei la români, Dragobetele”, a spus Maria Murgoci, care a și cântat în deschiderea spectacolului.
De la pupitrul juriului a vrut să transmită încurajări și deputata Rodica Boboc. „Mă bucur să fiu astăzi, aici, printre dumneavoastră la un eveniment atât de frumos și de important. Știu că sunteți nerăbdători să urmăriți concursul așa că vă doresc tuturor mult succes”, le-a transmis parlamentara.
Și deși a fost concurs, educatoarele au reușit să îl transforme în spectacol, prin felul în care au înțeles să se raporteze la dragoste și patrie. „Doamne ocrotește-i pe români”, „Cântă cucul bată-l vina” sau „Noi suntem români” au fost câteva dintre piese” care au răsunat în sala de spectacole „Balada”. Un moment special a fost cel în care educatoarele din zona Năruja și Nereju au prezentat chipărușul, dansul ursului, dansul caprei, dar și alte momente tradiționale din zona de munte a județului.
Grădinița cu Program Prelungit nr.18 a deschis concursul – spectacol cu un moment emoționant, denumit „Noi suntem români”, ce făcea referire la Basarabia. Educatoarelor de la Grădinița 18 le-au urmat colegele de la Grădinița cu program prelungit nr.2, care au prezentat „Hora din Moldova”, cu interpretare vocală și grup de dansatori. Grădinița cu program prelungit nr.13 s-a prezentat în concurs cu dansul popular „Ciuleandra”. Piesa de teatru „Asta-i România” a fost un alt moment deosebit, pus în scenă de educatoarele de pe Valea Putnei, la Centrul Metodic Vidra.  
Centrul Metodic Dumitrești a venit în concurs cu un dans popular, „Hai să-ntindem hora mare”. Educatoarea Cătălina Stan a interpretat o baladă populară, „Căpitanul Dan”. Educatoarele de la Centrul Metodic Panciu au venit în fața juriului cu dansuri populare, intitulate sugestiv „Flori păncene”. „Jocul Dragostei”, o parodie muzicală interpretată de educatoarele de la Grădinița cu program prelungit nr.1 Focșani, a fost un alt moment apreciat. Programul spectacolului concurs a continuat cu educatoarele de la Grădinița nr.16 din Focșani, care au ales să interpreteze melodii populare, moment denumit „Asta-i moldoveanca mea”.
Colegele lor de la Grădinița 15 au ales să danseze în cinstea eroilor neamului, iar educatoarele de la Grădinița cu program prelungit nr.1 Odobești au imaginat o scenetă, „Noi am înfăptuit Unirea”. Concursul a fost încheiat cu momentul „Pași prin timp”, o parodie muzicală propusă de educatoarele de la Centrul Metodic II Focșani.
Și cum evenimentul a luat amploarea unui spectacol, nici juriul nu a avut o misiune ușoară, așa că a ales să răsplătească toate echipele cu un binemeritat premiu I. „Spectacolul a fost atât de bine organizat și echipele au fost la înălțime, încât nu aveai cui să dai premiul I, II, sau III. Fiecare echipă a adus în prin plan, prin reprezentație scenică, un moment deosebit. Am trăit o  adevărată zi românească a iubirii. Împreună cu doamna deputat Rodica Boboc și cu ceilalți membri ai juriului, am stabilit că locul I revine tuturor doamnelor implicate în acest spectacol. Rămân la ideea mea că educatoarele au rolul de bază în școala românească, prin educația puilor de om care vin să se școlească și să devină generația de mâine a acestei nații. Le mulțumesc în mod public și le asigur în continuare de susținerea IȘJ Vrancea”, ne-a spus Aurel Șelaru, adjunctul IȘJ, la finalul spectacolului.
Din juriul concursului au făcut parte Rodica Boboc, deputat PSD de Vrancea, viceprimarul municipiului Focșani Ionuț Mersoiu, interpreta Maria Murgoci, de la Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei”, inspectorul școlar general adjunct profesor Aurel Șelaru, actrița Cristina Cristian de la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, Elena Murgoci, din partea Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei”, Camelia Cotun de la Instituția Prefectului, și profesoara pentru învățământ primar Dumitra Bîlcan. Alături de educatoare a fost prezent și inspectorul școlar general, profesorul Dorin Cristea.
 Trebuie spus faptul că printre momentele prezentate a fost și unul în afara concursului, acela când câțiva copii talentați au încântat publicul spectator cu două dansuri de balet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?