Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii de la școlile „N. Iorga“ și Nr. 3 Focșani au aflat: „Ce simte un scriitor sau un cititor când se așează în fața unei cărți și încearcă s-o descifreze”


La centrul de documentare și informare al Școlii Gimnaziale „N. Iorga” Focșani a avut loc activitatea „Ce simte un scriitor sau un cititor când se așează în fața unei cărți și încearcă s-o descifreze”. Activitatea face parte din Proiectul educațional de parteneriat „A fost odată ca niciodată …copilăria”, parteneriat încheiat de Școala „N. Iorga” și Școala Nr. 3.
La activitate au participat elevi din ambele școli. Aceștia au aflat că atunci când citim sau scriem trebuie să ne folosim organele de simț. Sub îndrumarea d-nei prof. Axente Mihaela, elevii au completat o fișă cu propriile păreri despre trăirile din timpul lecturării, ce se întâmplă cu organismul nostru când citim, dar și când scriem.
Spre finalul activității, elevii au fost provocați de dna bibliotecar Adriana Măciucă să-și creeze propriul cititor și propria copertă de cărticică. „Activitatea ne-a dovedit că avem elevi care încă mai citesc și că lectura, încă, este o plăcere. Ne-au demonstrat că sunt creativi și au imaginație”, a spus d-na bibliotecar Adriana Maciuca – coordonator. Dna bibliotecar Elena Casu – coordonator Școala Nr. 3 și-a exprimat entuziasmul și a apreciat produsele și inventivitatea elevilor. „Ne-am dori ca acest parteneriat să continue și în anul școlar următor. Elevii au fost bucuroși și s-au bucurat de noii lor prieteni”, a spus dna director al Școlii „N. Iorga”, Trandafir Daniela.

Profesor Liliana Nițu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?