Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Pomelo, fructul care te satură şi te ajută să slăbeşti


 Pomelo, acest frate mai mare al grepfrutului, să-i spunem grefoportocală, dar cu o dulceață aparte, este un fruct cu multiple proprietăți miraculoase pentru organism, datorate în special conținutului crescut de vitamina C, fibre și potasiu. Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu pește. În China, în mod tradițional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.
 Previne infecțiile urinare – vitamina conținută de fruct combate inflamațiile din corp și ajută la creșterea acidității din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.
 Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca țesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea și îi menține elasticitatea.
 Previne sângerarea gingiilor și slăbirea rădăcinii dinților, ajutându-vă să aveți o dantură puternică și sănătoasă.
  Vitamina C din fruct ajută la o mai bună absorbție a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.
 Întărește sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii și virusuri care pot cauza viroze respiratorii și răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.
  Conținutul crescut de potasiu și pectina din pomelo ajută la reglarea tensiunii arteriale ajutându-vă astfel să vă mențineți inima sănătoasă.
  Previne osteoporoza și vă ajută să aveți articulații sănătoase, pomelo fiind o sursă importantă de calciu, cu rol esențial în menținerea densității osoase.
  Împiedică apariția crampelor musculare și a cârceilor.
  Cantitatea mare de fibre din pomelo asigură un tranzit intestinal sănătos și previne apariția constipației,a balonării și a hemoroizilor.
  Este ideal și în curele de slăbire (are doar 30-35 calorii/100g) deoarece este un fruct care conferă sațietate și care conține substanțe care grăbesc arderea grăsimilor, iar fibrele conținute au și rol de a înfrâna poftele alimentare, ajutându-vă astfel să evitați alimentele nesănătoase, care stau în calea unei siluete perfecte.
 Articolul integral pe http://bit.ly/1CHHlwK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?