Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GREVĂ GENERALĂ în sănătate. Managerii spitalelor din Vrancea așteaptă notificări oficiale


Consiliul Național al Federației Sanitas a decis ca de luni, 31 octombrie 2016, membrii de sindicat să intre în grevă generală. Sindicaliștii acuză „atitudinea cel puțin indiferentă a guvernanților” și atrag atenția asupra creșterii „nivelului de nemulțumire a colegilor nedreptățiți ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 și 43/2016”. „Ne cerem scuze anticipat față de toți pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile noastre și facem apel la fiecare dintre aceștia să aibă minimă răbdare și înțelegere față de colegii noștri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. În același timp facem un nou apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate și să își asume repararea inechităților și nedreptăților inacceptabile generate de cele două Ordonanțe de urgentă criticate – 20/2016 si 43/2016, în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat”, anunță Federația Sanitas.
     Claudiu Grosu, liderul de sindicat Sanitas Vrancea, ne-a spus că va avea loc și o întâlnire cu managerii spitalelor. „Este oficial că va urma greva generală începând cu săptămâna viitoare. Sunt diferite contacte și promisiuni în Parlament ale unor entități importante, numai că noi nu știm cum se vor materializa. Deocamdată nu sunt certitudini și noi trebuie să mergem pe ce am stabilit inițial și dacă se întâmplă ceva luni, vom contramanda totul. Dacă nu, noi de luni trebuie să ne întâlnim cu conducerile unităților sanitare să facem un plan pentru grevă în așa fel încât pacienții să nu aibă de suferit și urgența să fie urgență, cel internat să aibă și el tot ce trebuie și să mergem în continuare cu acțiunea noastră, asigurând treimea de personal. Mâine (astăzi- n.r.) vom mai avea niște contacte cu niște oameni importanți din Parlament și așteptăm să ne convingem că demersurile noastre capătă un traseu așa cum ne-am dorit noi”, ne-a declarat Claudiu Grosu.
    Managerii spitalelor din orașele Adjud, Focșani și Panciu au declarat că nu au primit încă notificări în legătură cu declanșarea grevei generale, dar că dacă aceasta se va întâmplă, asigurarea serviciilor medicale se va desfășura conform programului prestabilit de grevă. „De la vorbe până la fapte, trebuie să se îndeplinească o anumită procedură. Eu n-am primit nici o hârtie, în momentul în care voi primi, voi vedea ce înseamnă grevă generală, ce vor să facă și la momentul respectiv vom vedea ce trebuie să facem, ca să asigurăm urgența medicală”, ne-a declarat Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean Focșani. „Serviciile medicale vor fi asigurate ca pentru orice regim de grevă, dacă vom fi anunțați că va fi grevă, în sensul că se vor acorda consultații, vor fi asigurate urgențele, iar pacienții care nu constituie urgențe vor fi sfătuiți să revină în alte zile”, ne-a declarat dr. Ciprian Bârgu, managerul Spitalului Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?