Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO : ”Fiii Vrâncioaiei” au pus numele Vrancei pe harta rugbiului old boys!


Rugbiștii old-boys ai Vrancei au participat, la sfârșitul săptămânii, la turneul internațional de la Iași. Pe stadionul Tineretului, Fiii Vrîncioaiei au jucat mai întâi cu Veteranii Sucevei, cu care au terminat la egalitate, pentru ca în al doilea meci să fie întrecuți de puternica echipă a Dracula Old-boys București, dar la capătul unei dispute acerbe, bărbătești, spectaculoase! A urmat jocul cu Dacii Liberi din Iași, în care focșănenii au jucat pe bune și le-au arătat gazdelor că Focșaniul este încă oraș al rugbiului: scor, 20-5 pentru focșăneni! Pentru că un turneu amical trebuie să aibă și un egal,  Fiii Vrîncioaiei au terminat nedecis cu Old-Balls Bîrlad: 20-20!
 Formula managerială care a făcut ca focșănenii să producă o impresie deosebită la Iași, așa cum mi-a prezentat-o Florin Topală: Romică Aroșculesei – moștenitorul Vrîncioaiei și căpitanul echipei, Florin Topală – starter (pentru implicarea în buna organizare), Claudiu Ciubotaru, căpitan, Anca Ion – inima echipei, Victor Istrate, old-boys forever (pentru suținere), Cosmin Mărgineanu, sufletul echipei – acestuia i-a decedat tatăl vineri, înaintea turneului și a fost nevoit să renunțe. Colegii săi au păstrat un moment de reculegere în memoria tatălui său! „Am făcut o figură frumoasă și am fost lăudați de organizatorii turneului pentru că am construit la Focșani o echipă de old-boys care a demonstrat că joacă rugby de la egal la egal cu cele mai puternice formații de acest nivel din țară. Un premiu special a primit Mihai Toader, cel mai „ușor” dintre hodorogi. Repriza a treia s-a ținut la un restaurant din pădurea Ciric, unde au fost muzică, dans, bucate, vinuri bune, voie bună care să ne țină până la următoarea întâlnire! Urmează să ne pregătim pentru a onora următoarele turnee, inclusiv invitația din Anglia, de la RC Woodford Londra, pentru primăvară viitoare!” mi-a mai spus Florin Topală.
La Focșani rugbiul nu mai este chiar ce a fost, deși juniorii au unele rezultate apreciabile. Însă veteranii, cei care au scris istorie pentru acest frumos sport arată că pot ține treaz, și prin ceea ce fac ei, spiritul sportului cu balonul oval. Au început cu entuziasm, continuă în aceeași manieră. Însă pentru a fi mai mult decât sunt și pentru dezvoltarea rugbiului, inclusiv prin pilda lor de viață și de sport, fac un apel către cei ce pot, inclusiv către autoritățile locale, să-i susțină în demersul lor!              
Ca o concluzie a turneului de la Iași: Florin Topală – „Am făcut o figură frumoasă asta contează cel mai mult! Am pus numele Vrancei pe harta rugby-ului de old -boys și am impus respect echipelor cu tradiție!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?