Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un bebeluș a murit la câteva ore după naștere, la Spitalul Județean. Tatăl a povestit pentru „Monitorul de Vrancea“ ce s-a întâmplat


Durere fără margini pentru o tânără familie din Focșani aflată la început de drum. Nicoleta și Nicu Roșu așteptau să fie părinți pentru prima dată, dar visul lor a  fost curmat, lunea trecută, după ce micuțul adus pe lume a pierdut lupta cu viața, după doar câteva ore de la naștere. Tânăra Nicoleta, în vârstă de 26 de ani, a avut o sarcină normală, supravegheată pe toată perioada celor 38 de săptămâni de un singur medic ginecolog, având la zi toate investigațiile necesare și ecografiile recomandate. Acestea nu au indicat nicio problemă care să-i alerteze pe cei doi sau pe medicul care o avea în supraveghere.
    Cei doi tineri nu bănuiau nicio clipă ce necaz avea să se abată asupra lor, în timp ce se pregăteau de venirea pe lume a rodului dragostei lor, însă primul semn avea să apară pe data de 21 Septembrie, când Nicoleta a fost nevoită să se interneze la Spitalul Județean Focșani. ,,Soția a fost internată pe data de 21 Septembrie, cu cinci zile înainte de momentul nașterii, din cauza unor suspiciuni de pierdere de lichid amniotic. Suspiciuni din partea soției, care nici până în clipa când a  născut nu s-au confirmat sau infirmat de către medici. Nu s-a primit un rezultat că ar fi fost lichid amniotic sau nu, nu se știe ce a fost. Ni s-a spus, după internare, că trebuie să rămână internată, m-au trimis să cumpăr niște teste sub formă de absorbant care detectează lichidul amniotic, teste care nu se găsesc nici în Focșani, nici în București, pentru că de fapt aceste teste se fac pe comandă la anumite farmacii. Sarcina a avut o evoluție normală, dar nașterea a venit după un travaliu de 15 ore.  Din partea noastră au fost întotdeauna întrebări dacă se poate naște normal, dacă nu se poate… Am fost de acord cu cezariana, dar ni s-a spus că totul e ok, că totul decurge normal și se poate naște normal”, ne-a declarat Nicușor Roșu, tatăl bebelușului mort.
     Familia a solicitat și o expertiză medico legală în urma căreia s-a stabilit că bebelușul nu ar fi suferit de malformații congenitale. ,,În legătură cu malformațiile, negativ, nu există așa ceva. Autopsia nu a arătat că ar fi avut malformații. Noi nu putem spune că acuzăm sau facem pe cineva vinovat de această nenorocire. Noi ne-am fi dorit să se facă cezariană, să nu se aștepte atât, să intre cineva care să facă o cezariană, că se putea face, nu lași un om să se chinuie atât… Nu învinovățesc pe cineva, dar în spitalul ăla sunt 10 doctori, putea să intre unul să-i facă o cezariană pentru că din primele rezultate de la Medicina Legală am aflat că ar fi fost o șansă ca bebelușul nostru să fi fost salvat, dacă se făcea cezariană. Noi habar nu avem dacă s-o fi facând vreo anchetă sau nu. La nivelul spitalului, nu zice nimeni nimic. Soția mea trece prin momente care nu pot fi descrise în cuvinte…”, ne-a mai spus Nicușor Roșu, conform căruia probe au fost trimise și la Iași și București pentru a fi aflată cu certitudine cauza morții bebelușului. Acesta a mai precizat că medicul care îi supraveghease sarcina soției sale nu a fost alături de ea la naștere.
    Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Focșani, ne-a spus că bebelușul a fost pus în incubator, dar a început să prezinte „vărsături cu sânge proaspăt”. I s-a făcut inclusiv transfuzie de plasmă, pentru a fi oprite vărsăturile, hotărându-se transferul de urgență la o clinică de specialitate din Iași sau București. Din păcate, nu a mai fost timp și în ciuda eforturilor medicilor neonatologi, nou-născutul a decedat. Mama a fost externată la câteva zile după naștere, dar, spun surse apropiate familiei, nu vrea să stea de vorbă cu nimeni, nici măcar cu soțul său, ea chemând un preot care să-i aline durerea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?