Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Medicul Nedelcu solicită folosirea de mijloace online pentru activitatea CA al Spitalului Județean

În atenția membrilor Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgentă „Sf Pantelimon” Focșani-Vrancea

Ref: funcționare CA

Stimați colegi,

– Luând act de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul județului Vrancea care indică o creștere masivă a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2,
– Văzând prevederile art. 5 si 6 din Decretul semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, care precizează că: „Coordonarea integrată a măsurilor de răspuns cu caracter medical și de protecție civilă la situația de urgență generată de COVID-19 se realizează de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Ministerul Sănătății” și că toate instituțiile ” au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite prin prezentul decret și prin ordonanțele emise de ministrul afacerilor interne”
– Având în vedere că atribuțiile consiliului de administrație al unității spitalicesti (art. 187 ali. (10) din Legea nr. 95/2006) se rezumă la aprobarea sau avizarea unor chestiuni propuse de conducerea executivă a spitalului și în condițiile în care deciziile cu privire la managementul unității în contextul epidemiei sunt luate de către alte instituții precum Departamentul Național pentru Situații de Urgență, Institutul Național de Sănătate Publică din România și DSP,
– În considerarea faptului că elementele sus-menționate definesc un context excepțional care vizează interesul public general și care constituie o situație extraordinară, ce impune măsuri excepționale,

Solicit membrilor CA al Spitalului de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani, suspendarea în parte a activității acestui organism până la ridicarea măsurilor restrictive dispuse prin acte normative.

Ca atare, solicit aparatului TESA al spitalului județean să identifice proceduri tehnice prin care membrii CA să poată aviza bugetul de venituri al unității spitalicești, lunar, în vederea plății salariilor cadrelor medicale. Acest lucru se poate realiza prin trasmiterea acordului fiecărui membru prin mijloacele de comunicare electronice (email sau telefon).

Reiterez faptul că Guvernul României, și Ministerul Sănătății în special, ne solicită tuturor o conduită responsabilă pentru a limita la maxim riscul răspândirii virusului prin manifestarea unei atitudini preventive față de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice (situație în care ne puteam afla inclusiv noi).

De altfel, sunt convins că vin în întâmpinarea colegilor cu specialitate medicală din consiliul de administrație, alături de care cred că putem găsi formule de voluntariat pentru a da o mână de ajutor cadrelor medicale din spital.
Îmi doresc să constatat că dincolo de afinitățile politice, suntem oameni, iar mizele administrative sau politice sunt mult prea mici în raport cu viața fiecăruia dintre noi.

Dr. Mihai Nedelcu
Presedinte CA Spitalul de Urgenta ”Sf. Pantelimon” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?