Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

CARP „Milcov” Focșani face pregătiri pentru Ziua Internațională a Vârstnicilor


Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Milcov” Focșani vor sărbători „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” în avans, și anume joi, 29 septembrie a.c.. Ei vor participa, începând cu ora 12.00, la festivitatea pregătită de conducerea CARP „Milcov” la Restaurantul „Unirea” din urbea noastră, festivitate presărată cu multe surprize plăcute. Potrivit celor declarate de Sandu Ploscaru (FOTO), președintele organizației, vor participa la această întâlnire 120 de membri care s-au înscris din momentul în care evenimentul a fost anunțat la sediul instituției. „Programul a fost afișat din timp la sediul nostru și au avut prioritate membrii noștri care nu au participat la evenimentul similar organizat anul trecut. Consumația este suportată de instituția noastră cu o sumă ce a fost prevăzută în buget”, a precizat Sandu Ploscaru.
    La reușita întâlnirii de joi își vor aduce aportul Corul „Pastorala”, elevi talentați de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, care vor interpreta piese de muzică ușoară și populară, Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, care va transmite mesajul din partea instituției, precum și scriitorul Culiță Ușurelu, membru al CARP „Milcov” și colaborator de bază în organizarea acțiunilor cultural-educative, care va purta un dialog cu participanții.
    De asemenea, în cadrul întâlnirii festive vor fi felicitate șase cupluri, membre la rândul lor ale CARP „Milcov” Focșani, care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Desigur, și anul acesta, dincolo de bucate alese, muzică și dans, pentru sporirea veseliei va fi organizată și o tombolă.

Excursie, dar și ajutoare ocazionale în bani 

    Organizate sub motto-ul „La orice trebuie să ai noroc în viață, dar mai ales la oameni”, un citat din Ileana Vulpescu, evenimentele puse la cale anul acesta de CARP „Milcov” Focșani de Ziua Vârstnicului nu se limitează doar la festivitatea de joi, de la Restaurantul Unirea. Potrivit celor declarate de Sandu Ploscaru, pe parcursul acestei luni, 100 de membri, dintre cei care au cele mai mici pensii, au primit ajutoare ocazionale în bani. „Tuturor acestor 100 de persoane le-am trimis deja, prin poștă, câte 50 de lei, special pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice din acest an. Noi acordăm astfel de ajutoare pe tot parcursul anului, iar acestea au fost acordate în plus, pensionarilor care au pensiile mai mici de 800 de lei”, a precizat Sandu Ploscaru.
    Nu în ultimul rând, alți membri ai organizației au participat la excursia de două zile în Delta Dunării, excursie extrem de reușită și interesantă pe care au mărturisit că nu o vor uita niciodată. Excursia a avut loc la începutul acestei luni și pe parcursul ei, vârstnicii participanți au vizitat Mănăstirea Vladimirești din Galați, unde au fost invitați să ia micul dejun și unde au avut supriza să afle că preotul i-a fost elev scriitorului Culiță Ușurelu. De acolo au plecat spre Tulcea, unde au vizitat Acvariul, dar și Mănăstirile „Cocoș” și „Celic Dere”. Excursioniștii au fost foarte încântați și de cazarea în camerele elegante ale Complexului „Europolis”, unde au luat cina și a doua zi micul dejun. Apoi s-au îmbarcat pe catamaran și, însoți de un ghid, au străbătut pitoreștile canale ale Deltei timp de cinci ore și jumătate.
    Așadar, membrii CARP „Milcov” Focșani au avut parte întreaga lună septembrie de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice pe care, chiar dacă este serbată pe 1 Octombrie, ei au sărbătorit-o și o vor mai sărbători o dată joi, în avans.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?