Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Doi vrânceni acuzați de TRAFIC DE DROGURI au fost condamnați la închisoare


Doi vrânceni, judecați la Tribunalul Vrancea pentru trafic de droguri au fost condamnați vineri. Unul dintre ei va trebui să meargă la închisoare, celălalt a primit o pedeapsă cu suspendare. 
„Condamnă pe inculpații: ROBU GEORGE (…) la o pedeapsă de 2 (doi) ani și 8 (opt ) luni închisoare; – (…) la o pedeapsă de 1 ( an ) închisoare. (…) contopește pedepsele principale aplicate inculpatului prin prezenta, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani și 8 (opt ) luni închisoare la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, de 4 (patru) luni închisoare, în final urmând să execute pedeapsa principală de 3 (trei) ani închisoare în regim de detenție (…) revocă suspendarea condiționată a pedepsei stabilite în sarcina inculpatului Robu George prin sentința penală nr. 767/ 30.09.2011 pronunțată de Tribunalul București – Secția I penală în dosarul penal nr. 60493/3/2011, rămasă definitivă la 27.01.2012 prin neapelare, de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, pedeapsă ce urmează a fi executată în întregime alături de cea stabilită prin prezenta hotărâre, în total va executa în regim de detenție 4 (patru) ani și 6 (șase) luni închisoare. (…) deduce din pedeapsa stabilită inculpatului Robu George durata reținerii, 29.08.2015, a arestării preventive de la 30 august 2015 la 04 septembrie 2015, a arestului la domiciliu, de la 04 septembrie 2015 la zi. (…) menține măsura arestului la domiciliu a inculpatului Robu George. BURUIANÄ‚ FLORIN (…) la o pedeapsă de 2 (doi ) ani închisoare; (…) la o pedeapsă de 9 (nouă) luni închisoare. (…) contopește pedepsele principale aplicate inculpatului prin prezenta, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, de 3 (trei) luni închisoare, în final urmând să execute, pedeapsa principală de 2 (doi ) ani și 3 (trei) luni închisoare (…) deduce din pedeapsă durata reținerii și arestului la domiciliu, arestării preventive (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare de 4 (patru ) ani”, este decizia judecătorilor vrânceni.
De asemenea, Florin B. trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere și are mai multe obligații. Printre altele, el trebuie să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională; să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială; să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală.

„În baza art. 93 al.1 Cod penal inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență; În baza art. 93 al.2 Cod penal impune inculpatului următoarele obligații, pe durata termenului de supraveghere: – să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională; – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate; – să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală; – să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței; În baza art. 93 al.3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea sau la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea. În baza art. 241 al.1 / 1 lit. a Cod pr.penală constată încetată de drept măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul Buruiană Florin și dispune punerea de îndată în libertate, dacă nu este arestat în altă cauză. Menține sechestrul asigurător și în baza art. 112 alin. 1 lit. b C.p dispune confiscarea În baza art. 16 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rap. la art. 112 alin. 1 lit. f din Codul penal dispune confiscarea în vederea distrugerii cu păstrarea de contraprobe În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpați în vederea înscrierii în Sistemul Național de Date Genetice și Judiciare. În baza art. 274 alin. 1 Cod Procedură Penală obligă inculpații la câte 3500 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Constată că inculpatul Robu George a beneficiat de asistență judiciară, respectiv de serviciile unui apărător ales. Onorariu apărătorului din oficiu privind pe inculpatul Buruiană Florin va fi avansat din fondurile Ministerului de Justiție. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi, 23 septembrie 2016”, se mai arată în decizia instanței

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?