Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO : Înot: Camelia Potec dorește să extindă la nivel național proiectul „În căutarea viitorilor campioni”


Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că își dorește să extindă la nivel național proiectul de selecție a copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani intitulat „În căutarea viitorilor campioni”. Ea a explicat că proiectul, susținut de Stejarii Country Club, este unul privat, și așteaptă sprijinul autorităților locale pentru atragerea copiilor către înot. „Noi suntem dispuși să oferim acest proiect și altor instituții și autorități locale pentru că avem copii talentați care practică înotul. Avem contacte cu toate cluburile din țară, dar, din păcate, nu putem trimite acest proiect din partea federației pentru că este unul privat. Dar dacă vom fi contactați, îl vom oferi și bineînțeles că vom fi alături. Sunt necesare astfel de proiecte în toată țara, avem nevoie de sprijinul autorităților locale să se implice și să îi sprijine pe copiii pentru că nu toți părinții își permit să susțină toate cheltuielile. Iar specialiști vom trimite noi acolo pentru selecție. Obiectivul nostru este să promovăm cât mai mult sportul, să ajungem la 10-20.000 de practicanți într-un an sau doi”, a spus ea.
    Proiectul „Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni” se află la a treia ediție. La selecție au participat 250 de copii, iar în acest moment 24 dintre ei se află într-un cantonament de o săptămână la Stejarii Country Club alături de alți 19 din ediția trecută. „Avem campioni atât din primele selecții. Sunt copii campioni naționali, internaționali și chiar cu recorduri naționale. Este o bucurie să vorbesc despre cea de-a treia ediție a proiectului de la Stejarii Country Club. În această săptămână are loc aici cantonamentul de o săptămână după selecția din cea de-a treia ediție a proiectului ‘Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni’. Acest proiect are continuitate, am selectat și în acest an 24 de copii. Azi sunt aici la bazin mai mulți, 43, pentru că sunt și o parte din cei selectați anul trecut. Acești copii, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, pot progresa foarte mult. Pot ajunge de pe un loc 20-30, pe un loc întâi în următorii doi-trei ani. Am avut criterii clare de selecție și am ales 24. Sunt cei mai buni dintre cei talentați. Vreau să specific faptul că Federația Română de Natație nu are nicio implicare financiară în acest proiect, toate costurile acestei competiții sunt private”, a precizat Potec.
    Președinta FRNPM a adăugat că în viitor vor fi finalizate mai multe bazine, cel mai important fiind proiectul început la Otopeni. „Bazine au început să mai apară. O să avem o bază națională de natație la Otopeni, va fi cea mai mare din sud-estul Europei și va fi gata anul viitor. Vor fi bazine acolo în care se va putea practica înot, înot sincron și polo. Această bază este construită cu sprijinul CNI de la Ministerul Dezvoltării. Iar anul acesta s-a mai deschis un bazin la Târgoviște, iar în 2017 va fi gata și la Brăila. Important e să avem practicanți”, a menționat ea. Întrebată dacă este tentată să candideze la președinția COSR, Camelia Potec a răspuns negativ: „Îmi doresc să continui la federație și să îmi îndeplinesc obiectivele aici, așa că nu mă gândesc la conducerea COSR”.
    Prezent la conferința de presă, antrenorul federal Silviu Anastase a afirmat că este important ca proiectul să se extindă la nivel național. „Este un proiect privat de succes, mi-aș dori ca el să se extindă la nivel național. Sper ca noi, ca federație, să găsim cât mai multe elemente valoroase, să le aducem la loturile naționale și să le promovăm mai departe. Noi mai avem două grupe găsite tot aici, la Stejarii Country Club, copii merg înainte, fac progrese foarte mari și în cel mai scurt timp vom avea rezultate și în campionatele naționale”, a precizat el. Cosmin Hodor, manager la Stejarii Country Club, a precizat că proiectul se dorește a fi un exemplu pentru autoritățile locale. „Vreau ca acest proiect să fie un exemplu pentru toate autoritățile locale. Dacă vor să facă ceva pentru copii este obligatoriu să facă astfel de proiecte. Nu e nevoie de cine știe ce sprijin, doar puțină coordonare pe plan local”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?