Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mobilier modern pentru Şcoala nr. 3 din Focşani


Firma Mobiprest Tex SRL și Eurodidactica SRL Otopeni vor asigura dotarea cu mobilier a Åžcolii nr. 3 din Focșani, în cadrul proiectului „Reabilitare , modernizare și dotări –  Școala nr.3”. Societățile menționate sunt cele care au câștigat licitația organizată de Primăria Focșani pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea investiției este de aproape 200 de mii de lei, bani cu care vor fi achiziționate 690 de bănci, 690 de scaune individuale, 23 de catedre, 23 dulapuri material didactic pentru clase, cuiere, mobilier pentru laboratorul de chimie, dulapuri pentru material didactic, vitrine, aparate de aer condiționat, dulapuri, măsuțe, lămpi de birou, etc. Tot în cadrul acestui contract va fi achiziționat și un ascensor pentru persoane cu handicap.
    Vă reamintim că Primăria municipiului Focșani a finalizate lucrările la Proiectul  „Reabilitare, modernizare și dotări –  Școala nr.3”, cod SMIS 13325,  proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 : „Îmbunatățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.4: „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea și echiparea infrastructurii  educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea totală a proiectului este de 5.185.298,08 lei, din care valoare totală eligibilă 3.558.761,00 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din FEDER : 3.024.946,85 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 462.638,93 lei.
    Lucrările au constat în refacerea arhitecturii clădirii, refacerea șarpantei, refacerea instalațiilor sanitare, a instalațiilor termice interioare, a instalațiilor electrice, coloane și tablouri. De asemenea, au fost refăcute rețelele exterioare de apă rece, instalațiile de avertizare, semnalizare și au fost montate instalații de supraveghere cu camera video. Totodată, la Sala de sport au fost executate lucrări de finisaje interioare și exterioare, reparații tâmplărie, instalații electrice interioare, instalații sanitare, instalații termice interioare, dar și dezafectare instalație sanitară.
    Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii în educație, a dotării Școlii  nr.3  din Municipiul Focșani, în scopul  asigurării  unui proces educațional la standarde europene. Obiectivele specifice sunt: Reabilitarea, modernizarea prin intervenții asupra unor elemente componente ale clădirii, ale finisajelor, precum și asupra instalațiilor interioare ale Școlii  nr.3, în decurs de 9  luni; Dotarea cu echipamente moderne a laboratoarelor și spațiilor de învățământ ale școlii, asigurând astfel celor 570 elevi, condiții moderne de studiu, la standarde europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?