Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Gigi Nelu, handbalist de Ligă Națională până la 44 de ani!


Echipa de handbal seniori a Focșaniului are un veteran mai puțin! Gigi Nelu nu mai face parte din lotul cu care profesorul Viorel Ciubotaru va începe viitoarea ediție de campionat al Ligii Naționale. Nu calitățile sale handbalistice, incontestabile, așa cum se va vedea ceva mai încolo, au decis ieșirea lui Gigi Nelu din dura competiție din primul eșalon handbalistic al țării. Doar vârsta pare să fi avut cuvântul hotărâtor! Așa cum se întâmplase cu ceva timp în urmă cu Viorel Ciubotaru și Radu Vasile care au părăsit arena când încă mai jucau la bun nivel pentru Focșani.
Gigi Nelu are 40 de ani de handbal, pe care i-a început la CSS Focșani, unde a fost pregătit de profesorii Florin Drăgan și Lucian Tucan. Din start calitățile sale l-au impus atenției antrenorilor, imediat după terminarea junioratului „fiind căutat de echipe din prima ligă”, așa cum mi-a spus profesorul emerit Lucian Tucan, care i-a fost antrenor și la formația de seniori de Focșaniului.
A fost, mai ales, jucătorul primei ligi handbalistice din România. Mai întâi la Vaslui, vreme de șapte ani, apoi a revenit în Liga a II-a la Focșani și la Adjud, dar valoarea sa l-a dus iar în Liga I, la Galați, unde a fost coleg de echipă, așa cum mai fusese – și avea să fie din nou, mai târziu și la Focșani, cu Viorel Ciubotaru. După o întrerupere a vieții de handbalist cu angajament la o echipă, Gigi Nelu a reluat handbalul de performanță la Focșani unde, în sezonul 2015-2016, a jucat în Liga Națională cu CSM 2007, după ce avusese o contribuție importantă la clasarea echipei pe un loc de pe care a ajuns în Ligă!

Ce spun foști antrenori ai săi despre Gigi Nelu?

    Lucian Tucan: „A fost un jucător foarte serios în pregătire și jocuri. A muncit și a reușit să ajungă la echipe bune. A fost căutat după juniorat de echipe din prima ligă. A avut și are o mână sigură. Un băiat pe care te puteai baza oricând!”          
    Viorel Ciubotaru: „Un jucător cu anticipație, cu tehnică foarte bună. Fără a avea viteză mare, a avut mereu o bună anticipație care l-a ajutat să plece cu folos pe contraatac. Un braț bun, un bun finalizator. Jucător muncitor, modest, de bună calitate. Doresc să-i mulțumesc și prin intermediul dumneavoastră pentru tot ceea cea făcut pentru handbalul focșănean și imaginea sa, pentru această echipă, pentru  publicul minunat care l-a susținut și i-a aplaudat reușitele – golurile, ca și momentele de apărare. Sper să rămână mereu lângă echipă, așa cum o face, vedeți, și în această seară. Avem nevoie de marea lui experiență, de sfaturile lui de jucător care a trecut prin 30 de ani de handbal, mulți, la nivelul primei divizii!”.

Două dintre imaginile alăturate au fost surprinse miercuri seara, în Sala Polivalentă, unde Gigi Nelu a venit ca un jucător conștiincios la antrenamentul echipei, echipat ca pentru joc! Vorbisem cu o zi înainte de intenția mea de a scrie despre handbalistul Gigi Nelu. Mi-a promis că vine, a venit, nu a vrut să facă în mod special o fotografie pentru articol. Când a intrat în sală și s-a alăturat cu firescul normalității lângă jucătorii CSM Focșani 2007 am retrăit plăcuta surpriză pe care am avut-o în momentul în care Gigi Nelu a revenit pe teren și în echipa Focșaniului ce-și propunea promovarea în Liga Națională. Legenda o luase, așa cum se întâmplă adesea, înaintea omului. Și avea să fie confirmată de acesta în jocurile în care a fost din nou pentru Focșani o excelentă extremă dreapta. Cu anticipație, un braț bun – sau o mână sigură – cum au spus foști antrenori ai săi. Un handbalist pilduitor pentru mult mai tinerii săi colegi, care a pus din greu umărul la urcarea handbalului Focșănean în prima ligă a țării unde el Gigi Nelu jucase ani mulți, dar pentru alte echipe! De această dată a jucat, o ediție de campionat pentru formația orașului de unde a plecat în handbalul mare!
Ca privitor la spectacolul handbalului din care mă simt parte ca tot publicul focșănean ce umple Sala Polivalentă, spun că și Lucian Tucan și Viorel Ciubotaru au fost corecți în aprecierile lor și că m-aș bucura să-l văd mereu lângă echipă pe Gigi Nelu care are un trecut de 30 de ani de handbal!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?