Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO : Mii de fani yoga, în celebra piață Times Square din New York, cu ocazia solstițiului de vară


Mii de fani yoga s-au adunat luni în celebra piață Times Square din New York pentru a celebra solstițiul de vară și cea mai lungă zi a anului, informează AFP. A fost cea de-a 14-a ediție a acestei adunări anuale, care transformă cea mai aglomerată intersecție din New York într-un gigantic curs de yoga în aer liber, în mijlocul mașinilor, lucrărilor și agitației din cel mai mare oraș din SUA. Primul curs a avut loc la ora 05:00 dimineața (09.00 GMT), iar ultimul la ora 7:30 p.m. Toate cursurile au fost gratuite, deschise fanilor de toate nivelurile. Mii de saltele de yoga au fost distribuite pentru această ocazie, iar spațiile pietonale din Times Square au fost acoperite. Anul trecut, prima Zi Internațională a Yoga decretată de ONU a reunit circa 17.000 de persoane în Times Square la 21 iunie.

Premierul indian în fruntea zecilor de mii de participanți la Ziua Internațională a Yoga

    Primul-ministru indian, Narendra Modi, s-a aflat marți în nordul țării în fruntea a peste 30.000 de oameni pentru a marca a doua ediție a Zilei Internaționale a Yoga printr-o sesiune în masă de yoga, informează agenția DPA. Participanții la sesiunea de 45 de minute au inclus elevi, oficiali guvernamentali și personal de securitate la Complexul Capitol din orașul Chandigarh. „Ziua Yoga a devenit o mișcare de masă a poporului, mai mult decât oricare alta”, a spus Modi mulțimii. „Yoga oferă asigurări de sănătate cu buget zero”, a adăugat premierul indian. Sute de mii de indieni au făcut exerciții yoga în sate, în orașe, inclusiv în capitala New Delhi, au declarat oficiali guvernamentali.
    Liderul indian și participanții au făcut o încălzire cu unele exerciții de întindere iar apoi au făcut „asane”, practicând posturi cum ar fi Vriksasana sau poziția copacului și Bhujangasan sau poziția cobrei. Yoga, o disciplină străveche practicată mai întâi de înțelepții hinduși cu mii de ani în urmă, este una dintre cele mai importante produse culturale de export ale Indiei, cu milioane de practicanți din întreaga lume. Evenimente de yoga la nivel mondial au avut loc pentru prima oară anul trecut după ce ziua de 21 iunie a fost declarată Ziua Internațională a Yoga de către Organizația Națiunilor Unite, pentru a coincide cu solstițiul de vară, mai menționează agenția DPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?