Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Elevi din mai multe școli și licee s-au întrecut pe teme rutiere


Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești a fost gazda etapei județene a concursului național pe teme de educație rutieră. În cadrul concursului, care s-a desfășurat ieri, 8 iunie a.c., elevii de gimnaziu și de liceu s-au întrecut în diferite probe, prin care au trebuit să-și demonstreze cunoștințele privind regulile de circulație, dar și îndemânarea în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu prestabilit.
Anul acesta s-au calificat pentru etapa județeană școli și licee din întregul județ, cum ar fi Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani, Școala „Alexandru Vlahuță” din Gugești, Școala Gimnazială Păunești, Școala Generală „Mihai Armencea” Adjud și Școala Gimnazială Cotești.
În urma tragerii la sorți, câte un elev de gimnaziu din fiecare echipaj a parcurs traseul de îndemânare cu bicicleta în poligon, având de trecut mai multe obstacole. Participanții au avut de efectuat și un slalom printre 5 jaloane, trecerea peste cumpănă, trecerea printr-un coridor format din trei perechi de scândurele, săritura cu roata în față peste un obstacol, trecerea printr-o poartă cu bare mobile sau parcurgerea cu bicicleta printr-un marcaj în formă de „8”. Câte un alt membru al fiecărui echipaj de gimnaziu a avut de parcurs pe bicicletă parcul școală, traseu care simulează un mic orășel cu străzi și indicatoare rutiere a căror semnificație a trebuit să o respecte. Nu au lipsit nici intersecțiile, trecerile de cale ferată, precum și semnalele polițiștilor rutieri. După probele practice, a urmat rezolvarea unui chestionar cu întrebări pe teme rutiere.
La final au fost desemnați și câștigătorii. Așadar, în urma evaluării rezultatelor obținute, a fost declarat învingător echipajul de gimnaziu de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, format din elevii Florin Preda și Andreea Luminița Dumitriu. De cealaltă parte, probele destinate elevilor de liceu au fost câștigate tot de elevii liceului din Odobești, respectiv de Alexandra Marlena Decu și George Valentin Pungă. Cele două echipaje vor reprezenta județul Vrancea la etapa națională a acestui concurs. „Educația rutieră reprezintă o componentă importantă atât a activității de prevenire a accidentelor de circulație cât și de asigurare a unui comportament responsabil și civilizat în trafic. Participarea la astfel de concursuri îi determină pe elevi să fie mai receptivi la întelegerea și aplicarea regulilor de circulație, să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când se află pe drumul public și să acorde atenția cuvenită traficului rutier”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?