Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Pacienți la UPU Focșani: un bărbat care a vrut să se spânzure, femei și bărbați cu hipotermie sau agresați


    Mai multe persoane au ajuns weekend-ul trecut la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Focșani, pentru îngrijiri medicale, după ce au fost victime ale temperaturilor scăzute sau ale unor agresiuni fizice. În cursul zilei de vineri, la UPU Focșani a fost adus un bărbat din comuna Bolotești, care, pe fondul consumului de alcool, a încercat să-și ia viața spânzurându-se. Bărbatul a fost trimis la psihiatrie, pentru consult medical de specialitate. „P.A.P., bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Bolotești, uz nociv de alcool, cu manifestări discomportamentale, tentativă de suicid prin spânzurare. Bilet de trimitere psihiatrie”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean. Tot vineri, un adolescent din comuna Vârteșcoiu, a ajuns la UPU Focșani lovit în zona feței, după ce a fost implicat într-o altercație: „P.G., persoană în vârstă de 14 ani, din comuna Vârteșcoiu, traumatism cranio-facial cu echimoză prin agresiune. Bilet de trimitere oftalmologie”.
    O altă victimă a agresiunilor fizice care a ajuns vineri la UPU a fost un focșănean, care însă nu a avut nevoie de internare: „C.M.V., bărbat în vârstă de 35 de ani, din Focșani, traumatism antebraț drept prin agresiune. Pacientul nu se internează”. O femeie din județul Bacău a fost internată la Spitalul Județean, după ce în cursul zilei de vineri a fost adusă la UPU Focșani cu hipotermie și crize convulsive. „B.A., femeie în vârstă de 53 de ani, din județul Bacău, hipotermie (28 grade C), crize convulsive. Pacienta se internează în cadrul secției Boli Interne”
    Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean, în cursul zilei de sâmbătă trei bărbați au ajuns la UPU Focșani, după ce au fost bătuți. Niciunul dintre aceștia nu a avut însă nevoie de internare. „V.F.V., bărbat în vârstă de 59 de ani, din Constanța, policontuzionat prin agresiune. Pacientul refuză internarea; D.C., bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Gugești, politraumatism prin agresiune, etilism cronic. Pacientul nu se internează; B.C., bărbat în vârstă de 53 de ani, din Bordeasca Veche, traumatism toracic închis prin agresiune. Pacientul nu se internează”.
    Și în cursul zilei de duminică, alte două persoane, o femeie și un bărbat, au ajuns la UPU ca urmare a stărilor de hipotermie, asociate și cu alte afecțiuni medicale. Bărbatul a fost internat, dar femeia a refuzat să rămână sub supraveghere medicală. „H.V., bărbat în vârstă de 49 de ani, din Popești, hipotermie moderată, etilism cronic, acidoză metabolică ușoară. Pacientul se internează în cadrul secției Interne; H.S., femeie în vârstă de 81 de ani, din comuna Vizantea-Livezi, hipotermie moderată remisă, boala Alzheimer în tratament. Pacienta refuză internarea”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean.
    O femeie din Mărășești, care a ajuns duminică la UPU, după ce a fost bătută, a avut nevoie de îngrijiri medicale prelungite și a rămas internată în cadrul secției Chirurgie. „T.T., femeie în vârstă de 58 de ani, din Mărășești, traumatism toracic prin agresiune. Pacienta se internează în cadrul secției Chirurgie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?