Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Pe toată durata sezonului estival, pasagerii trenurilor București – Constanța se vor putea conecta gratuit la internet


Pasagerii care vor călători pe rutele București – Constanța și București – Buzău cu cele mai nou modernizate vagoane ale CFR Călători au posibilitatea, începând de luni, să se conecteze gratuit la internet prin Wi-Fi, într-un proiect-pilot inițiat de operatorul de telefonie Orange. „Vorbim despre un proiect pilot, care a fost o propunere a unui operator național de telefonie și pe care am acceptat-o. Urmează ca, după anumite teste care au început de astăzi, să ne gândim să introducem acest serviciu și pe celelalte trenuri InterRegio. Motivul pentru care au fost alese aceste două rute a fost sezonul estival care urmează să înceapă și ne gândim la oferirea unor facilități în plus călătorilor noștri care folosesc trenul ca mijloc de transport în deplasările lor către mare. De asemenea, pe aceste rute circulă cele mai noi vagoane modernizate care au intrat în parcul nostru și care au fost dotate cu ajutorul acelui operator cu astfel de instalații”, a declarat, luni, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.
Potrivit acestuia, în funcție de rezultatul testelor și de solicitări, dar și de disponibilitatea călătorilor de a completa un mini-chestionar înainte de a se loga la Orange Wi-Fi, serviciul s-ar mai putea introduce și în trenurile care circulă pe alte rute, cum ar fi: Brașov, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași. „După trei luni, cât durează testele, se vor lua deciziile eventuale de introducere a acestui serviciu. Proiectul pilot durează trei luni, se termină după terminarea sezonului estival și, atunci, putem trage linie și ne putem gândi la dezvoltarea acestei afaceri care, bineînțeles, are și niște costuri”, a precizat Szentes. Pe toată durata acestui proiect-pilot, CFR Călători nu va plăti nimic în schimbul acestui serviciu.
Șeful CFR Călători și-a arătat disponibilitatea să discute și cu alți operatori de telefonie posibilitatea acordării acestui serviciu, Orange neavând exclusivitate. „Pentru acest proiect — pilot rămân deocamdată aceste două rute. Dacă mai vine vreun operator care să ne ofere aceste facilități, noi suntem deschiși pentru alte trenuri. Nu avem exclusivitate cu Orange”, a subliniat el. Serviciul este disponibil pe rutele București Nord — Constanța și retur și București Nord — Buzău și retur. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?