Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO : „Petale de suflet”, la Școala Gimnazială Dumbrăveni


Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni a demarat un proiect de activități de voluntariat cu titlul „Petale de suflet”. Au fost sau vor fi derulate următoarele activități: „Iepurașul te iubește!”, „Cumperi un ou, oferi o speranță!” și „Un dar de ziua ta”.
Prima activitate s-a desfășurat în parteneriat cu Centrul de primire în regim de urgență Focșani, coordonat de Violeta Pavelescu. Elevii școlilor Dumbrăveni și Cândești au colectat jucării, fructe, dulciuri și haine pentru a fi dăruite copiilor din centru. Școlarii din clasele a VI-a Dumbrăveni, a VI-a și a VII-a Cîndești, împreună cu profesorii Roman Loredana, Rădeanu Maria, Bălan Cerasela și Popa Viorel Marius au petrecut câteva ore minunate de joc și voie bună, împreună cu micuții din centru. ,,Consider că această vizită a fost o experiență deosebită în urma căreia elevii noștri au conștientizat importanța familiei în viața și educația lor și au putut aplica învățăturile moral creștine, prezentate în cadrul orelor de religie. Mulți dintre participanți au spus că de acum își vor aprecia părinții mai mult și că își doresc să repete astfel de activități”, a spus profesorul Popa Viorel Marius.
A doua activitate s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Dumbrăveni și Parohia „Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena” Cîndești.  Elevii din clasele I, a III-a și a IV-a, îndrumați de profesoarele Bălan Cerasela, Ștefănescu Mirela, Fogoroș Daniela și profesorul de religie ortodoxă Popa Viorel, au decorat ouă, pe care le-au expus în holul Primăriei Dumbrăveni și la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena” Cîndești. Banii rezultați din vânzarea exponatelor vor fi donați tânărului Ionuț Simion, grav bolnav. „Mie mi-a plăcut ceea ce am făcut. Sunt foarte fericită atunci când putem face fapte bune. Sunt bucuroasă că pot ajuta pe cineva care are nevoie de ajutorul nostru”, a spus Diana, elevă în clasa a III-a. „Aceste ouă au fost lucrate cu sufletul, gândindu-ne la Ionuț. Acest om chiar merită ajutorul nostru. Dumnezeu să-ți dea sănătate, Ionuț!”, este și mesajul Marinei, elevă în clasa a III-a.
Ultima activitate caritabilă are ca scop strângerea unor fonduri pentru copiii defavorizați din școală, care vor primi daruri de 1 Iunie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?