Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Premierul a luat act de demisia lui Cristi Misăilă și l-a eliberat din funcţia de subprefect


Subprefectul de Vrancea Cristi Misăilă a fost eliberat, ieri, din funcție, de către premierul Dacian Cioloș. Practic, prim ministrul a luat act de demisia fostului subprefect Cristi Misăilă, înaintată Secretariatului General al Guvernului încă din data de 13 aprilie 2016. Tot atunci și-a dat demisia din funcție și prefectul Nicușor Halici. În demisia trimisă premierului se menționează că cei doi nu doresc să fie părtași „la organizarea de alegeri locale de către un guvern care face politica PNL”. Guvernul nu a făcut nicio numire pe funcția deținută până acum de subprefectul Cristi Misăilă.
    Vă reamintim că, potrivit unor surse oficiale, Cristi Misăilă este candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Focșani. Cristi Misăilă ar fi fost prezentat ca viitor candidat al PSD pentru funcția de primar al municipiului Focșani de către președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan.     Cristi Misăilă este căsătorit și are doi copii. În ultimii patru ani a asigurat continuitate la nivelul Prefecturii, unde a ocupat funcția de subprefect al județului. Cristi Misăilă are o bogată experiență în domeniul economic și cunoaște mediul de afaceri vrâncean datorită funcțiilor pe care le-a ocupat în ultimii 17 ani. Este persoana care a reușit să convingă organizatorii Concursului Internațional de Vinuri de la București ca ediția din 2016 să se desfășoare la Focșani. Practic, prin organizarea acestei competiții internaționale, cu prezența a trei Masters of Wine și a zeci de degustători străini, Vrancea este pusă pe harta internațională a vinului. Este un eveniment care asigură notorietate mondială pentru Focșani, evenimentul fiind promovat în cele mai cunoscute reviste de profil, cu audiență de milioane de cititori.
    Cristi Misăilă a absolvit Colegiul Național Al. I. Cuza din Focșani în 1994 și este licențiat al Facultății de Åžtiințe Economice a Universității „Al. I. Cuza”, specializarea Bănci Burse de valori. Are studii postuniversitare de specializare la Academia de Studii Economice și Universitatea din București. După absolvirea facultății din Iași a lucrat o scurtă perioadă de timp în mediul privat după care a intrat în administrația publică, la Direcția Generală a Finanțelor Publice. A pornit de la funcția de inspector de specialitate iar în 2001 a fost numit șef birou la Biroul Autorizații și supraveghetori fiscali. În perioada 2007 – 2009 a lucrat ca și comisar asistent la Garda Financiară. În mai 2009 a revenit la Fiscul vrâncean și a ocupat funcția de director coordonator adjunct, responsabil de Activitatea de metodologie și administrare a veniturilor statului. Experiența din mediul economic l-a recomandat pentru funcția de consilier în probleme economice al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, în perioada 2011-2012. Ulterior a fost numit subprefect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?