Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO : Poetul Cătălin Dorin și-a lansat primele volume la Biblioteca Municipală Adjud


Poetul adjudean Cătălin Dorin și-a lansat primele două volume de versuri, „Suflet rebel” și „Tangoul viselor”, în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Municipală din Adjud. Potrivit celor spuse de Tatiana Valea, directorul instituției de cultură adjudene, la eveniment au participat scriitori adjudeni Ion Croitoru și George N. Stroia, prietenii și familia poetului, precum și utilizatori ai bibliotecii. Prezentarea cărților a fost făcută de scriitorul Gheorghe A. Stroia, care a spus că „Dorin Cătălin este un poet romantic, fără îndoială. Motivul fundamental al operei sale este Iubirea, nu neapărat o iubire telurică, ci una ideală și idealizată, «tradusă» în versuri de un romantism definitoriu. Sensibil, timid, delicat, poetul îndeamnă la iubire, la atingerea echilibrului și liniștii, prin împărtășirea iubirii. Cu certitudine de numele său vom mai auzi!”.
    Vădit emoționat, poetul a mulțumit auditoriului și familiei sale care a fost mereu cea mai înverșunată susținătoare, dar și cel mai aspru critic. „Nu credeam să fiu capabil de a așterne pe hârtie poezii și, mai ales, să le văd culese într-o carte. Azi, mi-am văzut visul împlinit, acela de a scrie și de a transmite și celorlalți din preaplinul sufletului. Nu mă voi opri aici, mai am deja încă trei volume în stare finală, care vor vedea, sper, lumina tiparului în curând. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc Bibliotecii Municipale Adjud, promit că nu voi uita niciodată această întâlnire emoționantă cu cititorii”.
   
În cadrul evenimentul s-a recitat din versurile lui Dorin Cătălin, iar cu foarte mare duioșie, mama poetului a recitat la rândul ei o poezie din carte, fiind îndelung aplaudată de public. Profesorul Ion Croitoru a încheiat întâlnirea cu un moment vesel, o recitare de epigrame a umoriștilor Petre Valea și Ion Croitoru din cartea „O antologie de … «râsu lumii»”, coordonată de Georgică Pătrășcanu, care a fost  lansată în luna ianuarie a acestui an, la Panciu.
    Potrivit comunicatului trimis redacției noastre, cu acest prilej, directorul Bibliotecii Municipale Adjud, profesor Tatiana Valea, a pus bazele unui nou parteneriat cu scriitorii adjudeni, ce constă într-o serie de întâlniri tematice ce se vor desfășura sub auspiciile muzicii și literaturii de calitate. Scriitorii prezenți la debutul scriitoricesc al poetului Cătălin Dorin au confirmat participarea la acest nou proiect.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?