Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

DGASPC cultivă talentul persoanelor cu handicap


Persoanele cu handicap vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile artistice, printr-un parteneriat încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea și Spitalul de Psihiatrie din Dumbrăveni. Proiectul se numește „Åži noi putem dărui un cântec” și își propune facilitarea accesului persoanelor cu handicap, care sunt instituționalizate, la viața comunității, prin valorificarea talentelor artistice.
Activitatea proiectului reprezintă o metodă de terapie și recuperare, contribuind efectiv la creșterea stimei de sine și la calitatea persoanei cu handicap instituționalizată. „Avem persoane cu handicap extrem de talentate și ne dorim să le valorificăm talentul și să le sprijinim pentru creșterea capacității de a trăi independent și de a le facilita accesul la comunitate”, a declarat Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea. Activitatea se va întinde pe durata a 12 luni, timp în care persoanele cu handicap din trei centre ale Direcției vor merge în vizită la pacienții internați, pentru a le prezenta spectacole de cântece și dansuri.
Prima activitate va avea loc chiar vineri, la ora 16.00, iar pe toată durata proiectului, transportul va fi asigurat de sapital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?