Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Discuții despre cunoașterea copilului de grădiniță, la Casa Corpului Didactic


Vineri a avut loc la Casa Corpului Didactic Focșani, începând cu ora 10.00, cercul pedagogic al educatoarelor. Activitatea a avut ca subiect central tematica din semestrul al II-lea în învățământul preșcolar. La discuții au participat educatoare din Focșani, Odobești și Panciu, câteva sute dintre ele plecând în vizită de lucru la Brăila.
Cele care au rămas la Focșani, la Casa Corpului Didactic, au discutat despre „Parteneriatele educaționale interjudețene, naționale, internaționale – împărtășirea bunelor practici” și „Cunoașterea, observarea și evaluarea copilului în grădinițele de copii”. Discuțiile au fost moderate de reprezentantele Grădiniței cu program prelungit nr.17 Focșani, unde este director profesoara pentru învățământ preșcolar Fănica Bud. „Am pregătit câteva materiale care vor fi prezentate de către moderatori, privind activitatea desfășurată în grădiniță”, ne-a spus profesoara pentru învățământ preșcolar Camelia Tecuceanu.  
În cadrul cercului pedagogic s-au dezbătut subiecte privind socializarea și buna relaționare dintre elev și cadru didactic. De asemenea, s-au discutat aspecte privind educația financiară, proiect care va fi implementat începând cu următorul an școlar la „grupa mijlocie” și „grupa mare”. Este vorba de proiectul „Educația Financiară”, opțional propus de Ministerul Educației și la nivelul învățământului preșcolar. Moderatoarele activității, respectiv profesoarele pentru învățământ preșcolar Elena-Daniela Baneș, Liliana Buzatu, Loredana Damaschin și Loredana Staicu, au susținut prezentări cu exemple de bune practici privind parteneriatele educaționale interjudețene și naționale. Acestui eveniment i s-a alăturat și ISJ, prin coordonarea activității de către inspectorul pentru învățământul preșcolar, Amalia Chirtoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?