Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, la Festivalul de Muzică Psaltică


   Trofeul celei de-a V-a ediții a Festivalului Județean de Muzică  Psaltică „Lăudați pre Domnul” a fost câștigat de Corul „Sfântul Nectarie” din Fitionești. Acest eveniment cultural-artistic s-a desfășurat în prezența Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei Ciprian, care i-a binecuvântat pe copii. „Fie că se organizează la Focșani sau în eparhia noastră, toate au importanța lor și un scop deosebit: acela de a promova credința, cultura, tradițiile și mai ales dragostea pentru frumos. Se dorește promovarea muzicii bisericești, psaltice sau bizantine nu doar în spațiul teologiei, ci și în rândul altor școli, pentru că sunt și alți copii iubitori de muzică. Este o muzică puțin diferită față de cea cu care v-ați obișnuit dumneavoastră, dar care are darul de a îndrepta mintea omului spre Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei Ciprian.
   Manifestarea a fost apreciată și de reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean. „Festivalul concurs și-a propus și își propune să redescopere frumusețea și profunzimea muzicii psaltice, să educe gustul artistic și estetic atât al elevilor cât și al publicului pentru acest gen de muzică”, a precizat părintele Ion Dragu, inspector școlar de specialitate și coordonator al festivalului.
   Cea de-a V-a ediție a Festivalului Județean de Muzică Psaltică „Lăudați pre Domnul” a fost organizată pe categorii, respectiv gimnaziu și liceu. Sponsori au fost Centrul de Promovare a Culturii Vrancea, ce a oferit premii în bani, Ansamblul „Å¢ara Vrancei”, Protoieria Focșani, cu susținere din partea Inspectoratului Åžcolar Județean și a Colegiului Național „Unirea”, gazda evenimentului. Toți elevii participanți au primit în dar cărți bisericești.

   Lista completă a câștigătorilor, AICI.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?