Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO : „Ora Pământului“, marcată la Panciu și Adjud


Orașul Panciu a participat, pentru al optulea an consecutiv, la „Ora Pământului”. Cu această ocazie, Primăria Panciu a organizat mai multe acțiuni.
Sâmbătă, la ora 20.30, de pe esplanada Parcului Central din Panciu au fost lansate 100 de lampioane și a fost realizată o ilustrație de lumânări cu mesajul „PANCIU 60+”. Manifestările au făcut parte din programul acțiunilor dedicate «Orei Pământului 2016» organizate la nivelul comunității în săptămâna 14-19 martie, respectiv campanii de conștientizare și de promovare a evenimentului în rândul cetățenilor, derulate de Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” și Clubul „ECO MED”; o acțiune de ecologizare, în zona Valea Brazilor; o sesiune de observații astronomice în camera telescopului din incinta Liceului Teoretic «Ioan Slavici»”. Sâmbătă seară, între orele 20.30 și 21.30, iluminatul public a fost întrerupt, ca urmare a participării la „Ora Pământului”.

    Åži municipiul Adjud s-a implicat mai mulți ani la rând în această manifestare de mediu. Ora Pământului a fost marcată, sâmbătă, în parcul central din Adjud, la acțiune participând elevii de la Liceul Teoretic „Emil Botta” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș”, dar și alți locuitori ai municipiului. Ei au avut lumânări și lampioane. „Municipiul Adjud a demonstrat în fiecare an că cetățenii săi sunt din ce în ce mai interesați de mediu și că sunt dispuși să se implice în activități durabile pentru a arăta că schimbarea comportamentului față de natură este posibilă și la îndemâna oricui”, a precizat primarul Constantin Armencea. Anul acesta mesajul a fost „Dăruiește naturii din energia ta”. În cadrul evenimentului, luminile de la Casa de Cultură ,, Tudor Vornicu „Adjud, Parcul Municipal, clădirea Primăriei municipiului Adjud au fost stinse timp de o oră, între 20.30 – 21.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?