Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Tichete sociale pentru copiii de grădiniță


Copiii care provin din familii fără posibilități materiale și care vor frecventa zilnic grădinița vor primi, potrivit legii, un stimulent educațional în valoare de 50 de lei/lună. Prevederile legii stabilesc că pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine și rechizite, se arată într-un comunicat al Primăriei Odobești. Cererile pentru acordarea tichetelor în acest an școlar trebuie depuse de unul dintre părinți, la primăria de domiciliu.
Pentru a putea beneficia de stimulentele educaționale oferite copiilor din familii sărace, vor trebui îndeplinite următoarele condiții: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent – copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de trei ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de trei ani;
copilul să nu fie mai mare de șase ani, vârstă împlinită după data de 1 septembrie a anului școlar curent; venitul lunar pe membru de familie să fie de cel mult 284 de lei. Părinții trebuie să depună la dosar inclusiv adeverință de la finanțe, care să le ateste veniturile.
    În prezent, toate primăriile din județ primesc cereri pentru acordarea tichetului. Cele mai multe solicitări sunt la Slobozia Bradului, unde sunt probleme cu spațiile pentru amenajarea de clase. De altfel, potrivit inspectorului școlar general Lidia Dumbravă, este singura localitate unde au fost semnalate astfel de probleme.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?