Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Atletul adjudean Alexandru Grigore merge la Campionatul European


Rezultat de excepție pentru sulițasul Alexandru Grigore, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Åžcolar Adjud. După ce miercuri, atletul adjudean a cucerit medalia de bronz la categoria juniori I în cadrul Campionatului Național de Aruncări Lungi de la Arad cu o aruncare care a măsurat 59.40 metri, ieri, sportivul antrenat de Sorin Crăciun a reușit să obțină baremul necesar participării la Campionatul European pentru juniori II, întrecere care se va desfășura în perioada 14-17 iulie, la Tbilisi (Georgia), după ce a cucerit medalia de aur la juniori II, cu o aruncare care a măsurat 64.43 metri.
Alexandru Grigore este component al Lotului Național al României la categoria juniori II. Tot ieri, în proba feminină, atleta adjudeană Raluca Vrabie (legitimată la CA Roman) a cucerit medalia de aur în proba de aruncarea suliței (rezultat 44.74 metri), iar titlul de vicecampioană națională i-a revenit Georgianei Zglimbea (CSÅž Adjud – antrenor Camelia Petrea), cea mai bună aruncare a sa măsurând 40.76 metri.

Alexandru Novac: „Åžansa mea în viață este sportul”

Campionatul Național de aruncări de iarnă, rezervat seniorilor, tineretului, juniorilor 1 și juniorilor 2, care s-a încheiat ieri la Arad s-a dorit a fi o repetiție generală pentru Cupa Europei de Aruncări de iarnă, ce va fi găzduită de Arad între 12-13 martie. Marți, la numai nouă zile distanță, adjudeanul Alexandru Novac a izbutit să modifice din nou recordurile naționale la aruncarea suliței la juniori 1 și tineret.
După ce duminică, 21 februarie, Novac a dus vechile recorduri (74,98 m — la juniori 1 și 75,89 m — la tineret) la 78,01 m, la Naționale, elevul antrenoarei Mihaela Melinte a aruncat 78,66 m. În plus, cu acest rezultat, aruncătorul încă junior 1 a ocupat primul loc în clasamentele de seniori și tineret, devenind și campion național la cele două categorii de vârstă. Până în acest an cea mai bună performanță a sulițașului care concurează pentru Åžtiința Municipal Bacău măsura 73,71 metri, record național de juniori II ce fusese realizat cu ocazia Jocurilor Olimpice pentru Tineret din 2014 desfășurate în localitatea chineză Nanjing, ce i-a asigurat locul doi în respectiva competiție. „Sunt foarte fericit că munca depusă în anonimat pe terenuri și în condiții dificile de antrenament, iată dă roade, arătându-mi că sunt pe un drum bun, ce sper să-l închei cu o medalie la mondiale și poate la Jocurile Olimpice din 2020. Visez, dar și muncesc pentru ca acest vis să se împlinească. Åžansa mea în viață este sportul, eu provenind dintr-o familie săracă”, a declarat tânărul performer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?