Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Serviciile voluntare pentru situații de urgență trebuie dotate cu mijloace de intervenție


Președinții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) și șefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au participat la ședințele de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, organizate de Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Vrancea. Întâlnirile au avut loc zilele trecute, în sala Cinematografului „Balada” din Focșani.
    Printre temele abordate în cadrul activităților se regăsesc noile reglementări legislative apărute în domeniul situațiilor de urgență. Totodată, s-a prezentat situația operativă pe anul anterior, concluziile desprinse în urma controalelor de prevenire a incendiilor în localități, dar și principalele aspecte rezultate din activitățile preventive desfășurate la nivelul acestora. „Printre materialele prezentate și discutate s-a regăsit și Planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență pe anul 2016. De asemenea, în cadrul convocărilor de pregătire s-au prezentat și campaniile naționale de informare și sensibilizare a cetățenilor «Nu Tremur la Cutremur», «Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale!» și «Siguranța nu e un joc de noroc».  Un alt aspect abordat a fost reprezentat de încadrarea cu personal a serviciilor voluntare pentru situații de urgență, necesitatea dotării cu mijloace de intervenție proprii la nivelul acestora și acțiunile de îndrumare și control pe care reprezentanții S.V.S.U. trebuie să le realizeze la gospodăriile cetățenești. Deoarece structurile SVSU au un rol primordial în limitarea efectelor situațiilor de urgență, asigurând prima intervenție până la sosirea serviciilor profesioniste, au fost evidențiate ultimele dotări cu mijloace specifice realizate la nivelul localităților”, se arată într-o informare a ISU Vrancea.
    În același document se mai face precizarea că, prin Grupurile de Acțiune Locală constituite la nivelul județului Vrancea, s-a reușit să se îmbunătățească dotarea necesară intervențiilor în situații de urgență sau care poate fi pusă la dispoziție în situații critice. Este vorba de o autospecială de stins incendii cu o capacitate de 5000 l apă la nivelul comunei Păunești, câte un UTV de stins incendii în comunele Garoafa, Vânători și Ruginești, câte un buldoexcavator la comunele Dumitrești, Tulnici, Vintileasca, Valea Sării, Boghești, Spulber, Bordești, Suraia, Tâmboiești, Å¢ifești, Corbița, Golești, Pufești, Reghiu, Slobozia Bradului, Gura Caliței, Movilița și Negrilești, câte un tractor cu lamă pentru deszăpezire în comunele Bolotești și Dumbrăveni. Totodată, pe parcursul anului trecut, primăriile localităților Tănăsoaia și Câmpineanca și-au achiziționat câte o sirenă electronică pentru avertizarea și alarmarea populației în cazul producerii unei situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?