Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Campania referendumului privind Brexitul s-a reluat


Campania premergătoare referendumului la care britanicii se vor pronunța pe 23 iunie în chestiunea Brexitului (ieșirea din Uniunea Europeană) s-a reluat duminică, după trei zile de pauză ce au urmat asasinării deputatei laburiste, Jo Cox, iar ultimele sondaje arată o revenire a taberei ‘In’ (ce sprijină rămânerea în blocul comunitar), în timp ce tabăra ‘Leave’ se teme că această crimă ar putea influența decisiv rezultatul referendumului, relatează agenția Reuters.
Politicienii din cele două tabere au publicat duminică articole în presă și au dat interviuri centrate pe temele care au dominat campania, respectiv economia și imigrația.
Astfel, premierul David Cameron, liderul taberei ‘In’, le-a cerut britanicilor să reflecteze la implicațiile economice negative ale unei eventuale părăsiri a blocului comunitar, cum ar fi riscul unei recesiuni economice, subliniind că ei vor face pe 23 iunie o alegere ‘existențială’ și atunci nu va mai exista cale de întoarcere. În schimb, reprezentanții taberei ‘Leave’ susțin că, dimpotrivă, o ieșire din UE ar îmbunătăți situația economica a țării, unul din argumentele lor fiind că Marea Britanie nu va mai fi nevoită să contribuie la bugetul comunitar.
Cât despre imigrație, subiectul care a inflamat cel mai mult campania, ambele tabere și-au reluat acuzațiile reciproce. 
Articolul integral pe http://bit.ly/265KzLb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?