Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Un vrâncean este noul RECTOR al Universității Cuza din Iași


Prof. univ. dr. Tudorel Toader este noul rector al Universității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iași. Potrivit bzi.ro, „conform datelor oferite de Biroul Electoral Central (BEC) de la Universitatea Cuza, voturi valabil exprimate au fost 646, iar voturi invalidate 18. Rezultatele numărătorii voturilor sunt următoarele: prof. univ. dr Tudorel Toader – 360 voturi, prof univ. dr. Codrin Liviu Cuțitaru – 286 voturi.”. Sursa citată precizează că prima declarație a prof. univ. dr. Tudorel Toader după anunțarea rezultatelor a fost: „În calitate de rector voi avea pe birou programul managerial, precum în calitate de judecător constituțional în prezent, am avut pe birou legea fundamentală a României, anume Constituția”. Conform AGERPRES, Toader va trebui confirmat în funcția de rector de Senatul Universității Alexandru Ioan Cuza.
    Tudorel Toader este decan al Facultății de Drept din cadrul UAIC și membru al Curții Constituționale din 2006. Este, de asemenea, membru al Comisiei de la Veneția, organ consultativ al Consiliului Europei în chestiuni constituționale.
    A fost avocat în Baroul Iași în perioada 1991 – septembrie 2006, fiind suspendat pe durata mandatului de judecător constituțional. În perioada septembrie 1986 – octombrie 1990 a fost procuror la Procuratura Locală Panciu, județul Vrancea.  Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul UAIC și al Liceului Unirea din Focșani.
    S-a născut la data de 25 martie 1960 în comuna Vulturu, județul Vrancea.
    Prof. univ. dr. Tudorel Toader participă în mod constant la manifestările dedicate zilelor comunei sale natale, dar și la alte evenimente din Vrancea, cel mai recent participând la manifestările dedicate Unirii Principatelor, din 24 ianuarie.
   

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?