Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Bugetul judeţului Vrancea, dezbătut miercuri în şedinţă ordinară


Bugetul Consiliului Județean și al instituțiilor din subordinea sa va fi dezbătut și supus aprobării în ședința ordinară care va avea loc miercuri. Bugetul alocat Consiliul Județean Vrancea prin Legea bugetului de stat pe anul 2016 este de peste 400 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, respectiv peste 87 milioane lei, va fi alocată Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Åžcoala „Elena Doamna” va avea un buget de 7,1 milioane de lei. Pentru susținerea Programului Național „Lapte și corn”, Consiliul Județean Vrancea va aloca suma de 7,8 milioane lei. Pentru buna desfășurare a activităților, Muzeul Vrancei va primi 2,3 milioane lei.
    Centrul Åžcolar de Educație Incluzivă Măicănești va primi 3,3 milioane de lei, iar Centrul Åžcolar de Educație Incluzivă Mihălceni va primi puțin peste 2 milioane lei. Serviciul Public de Evidență a Persoanei va avea un buget de peste un milion de lei. La rândul său, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” va avea un buget de peste 1,4 milioane de lei. Centrul Cultural Județean va primi suma de 1,1 milioane de lei. Administrația județeană va aloca bani pentru funcționarea Camerei Agricole-aproximativ 1,1 milioane lei, Serviciul Salvamont-410 de mii de lei. Pentru plata aparatului neclerical a fost alocată suma de 2,4 milioane lei.
    Pe ordinea de zi se mai află 27 de proiecte de hotărâre, care vor fi supuse dezbaterii și aprobării, inițiate de președintele Marian Oprișan. Este vorba de proiectele privind: Aprobarea serviciilor specifice și a tarifelor care constituie venituri proprii, ale Camerei Agricole Județene Vrancea pe anul 2016; Aprobarea taxelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism, avizelor și a autorizațiilor de construire în domeniul construcțiilor, precum și a taxelor speciale ce se vor aplica începând cu anul fiscal 2016;  Aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Bibliotecii Județene «Duiliu Zamfirescu » Vrancea; Modificarea Programului județean de transport public de persoane prin curse regulate pentru perioada 2014-2019; Aprobarea rețelei școlare de învățământ special liceal și special postliceal din județul Vrancea, pentru anul școlar 2016-2017; Darea în folosință gratuită Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Filiala Vrancea a unui spațiu din incinta Policlinicii Stomatologice, situat în Focșani, str. Vămii, nr. 3, inventariat în domeniul privat al județului Vrancea.
    Tot în cadrul ședinței de miercuri, plenul Consiliului Județean va decide și asupra proiectului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Porțile Vrancei- semnale de intrare în județul Vrancea”. Consilierii județeni vor dezbate mai multe proiecte de hotărâre ce vizează actualizarea Devizului general și a indicatorilor tehnico-economici după încheierea contractelor de achiziții publice la mai multe obiective de investiții din care amintim: Refacere și consolidare corp drum DJ 205 R, km 28+130, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea; Construire pod din beton armat pe DJ 203 H peste râul Râmnicu Sărat, km 27+700, comuna Dumitrești, județul Vrancea; Construire pod din beton armat pe DJ 205 D peste râul Petic, km 8+350, sat Năruja, comuna Năruja, județul Vrancea; Continuare lucrări modernizare DJ 205 D Valea Sării-Năruja-Paltin-Spulber-Nereju-Brădăcești, km 0+0.000-km 34+0.000; Lucrări de consolidare și reabilitare a podului din beton armat peste râul Râmna, apărare de mal și lucrări de albie, pe DJ 204 P, km 15+567, comuna Gura Caliței; Construire pod beton armat pe DJ 203 H peste râul Râmnicu-Sarat, km 27+700, comuna Dumitrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?