Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Zeci de copii băgați în spital de viroze ori pneumonii


Din ce în ce mai mulți vrânceni sunt diagnosticați de medici cu viroze ori pneumonii. Săptămâna precedentă, peste 1.300 de vrânceni au fost diagnosticate cu aceste boli. Din fericire, săptămâna trecută nu a fost înregistrat niciun deces din cauza pneumoniei.
Potrivit informațiilor oferite de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, în perioada 4-10 ianuarie au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii peste 1.300 de vrânceni. Astfel, potrivit informațiilor oferite de medicii epidemiologi, cu viroze au fost diagnosticate 1.087 persoane, din care 77 au fost internate. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate la grupa de vârstă 5-14 ani, mai exact 325 cazuri, cu 15 internări. În ceea ce privește cazurile de pneumonii, au fost diagnosticate 204 persoane, dintre care 40 au fost internate în spital, cele mai multe cazuri fiind diagnosticate la copii cu vârste între 5 și 14 ani.
Din fericire, până în prezent nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă, peste 10 mii de vrânceni fiind imunizați cu serul antigripal. Mai mult, în condițiile în care DSP a primit încă 4.000 de doze de vaccin antigripal, vrâncenii care vor să se imunizeze gratuit se pot prezenta la cabinetele medicilor de familie, dar și la cabinetul de vaccinare din incinta DSP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?