Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Saloane de Interne şi Pediatrie, amenajate în fostul spital din Odobeşti


   Clădirile în care a funcționat Spitalul din Odobești au fost date în administrare Spitalului Județean de Urgență Focșani, în februarie. În viitorul apropiat, o comisie formată la nivelul Spitalului Județean va decide ce servicii medicale vor fi furnizate la Odobești.
   Managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, ne-a declarat că se dorește ca la Odobești să fie amenajate mai multe saloane de Medicină Internă cu paturi de spitalizare de zi, dar și un salon de Pediatrie. „Se așteaptă comunicarea hotărârii Consiliului Local al orașului Odobești privind darea în administrare a spitalului, după care o comisie formată la nivelul Spitalului Județean și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vrancea se vor deplasa la Odobești pentru a stabili ce servicii me¬ dicale pot fi furnizate acolo. Pe lângă ceea ce va decide comisia, se intenționează amenajarea a 2-3 saloane de Interne, cu paturi de spitalizare de zi, și un salon de Pediatrie, pentru a fi un tampon între Spitalul Județean și zona care era arondată spitalului din Odobești”, ne-a declarat Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean de Urgență.
   Spitalul din Odobești a fost închis în urmă cu aproximativ doi ani de fosta guvernare pedelistă, în frunte cu Emil Boc. Pe aparatura medicală și pe mobilierul modern s-a așternut praful. Cu ceva timp înainte ca unitatea să fie închisă de pedeliști, autoritățile locale au renovat mai multe secții. Anual, peste 4.000 de persoane erau tratate în acest spital, plus alte câteva mii care primeau îngrijiri la camera de gardă. Spitalul din Odobești deservea unei populații de peste 35 de mii de suflete.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?