Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

O decizie a Guvernului privind eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale, posibil săptămâna viitoare

Guvernul va lua cât mai curând o decizie privind eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale, posibil săptămâna viitoare, două dintre categoriile de beneficiari urmând a fi pacienţii oncologici şi femeile însărcinate, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. El a răspuns astfel, întrebat dacă în cadrul în cadrul şedinţei de guvern de joi a fost stabilit un calendar pentru eliminarea contribuţiei de 10% pusă pe concediile medicale de la 1 ianuarie. „Calendarul este cât de repede se poate, este posibil să se întâmple chiar în viitoarea şedinţă de guvern, responsabil fiind Ministerul Finanţelor pentru această speţă. Decizia este luată, a fost comunicată în spaţiul public, este şi oportună, după cum s-a precizat deja. Şi, dacă nu mă înşel, următoarea şedinţă de guvern va avea loc vinerea viitoare şi este foarte probabil să avem decizia până atunci”, a declarat Mihai Constantin, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Acesta a precizat că pacienţii oncologici şi femeile însărcinate nu vor plăti acest impozit, întrebat în acest sens. „Cu siguranţă aceste două categorii, însă se foloseşte, deja, termenul de boli cronice grave, care nu lasă alternativa unui concediu medical absolut justificat. E posibil, aşadar, ca dincolo de sfera oncologică să fie cuprinse şi alte categorii”, a afirmat Constantin.

„Descurajez şi trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie şi de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflaţi în situaţiile în care acest tip de concediu este obligatoriu”, a declarat premierul PSD Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

Miercuri, Alianţa Pacienţilor Cronici din România a solicitat Parlamentului şi Guvernului să anuleze taxarea cu 10% pentru toate concediile medicale, atât pentru bolile cronice, cât şi pentru afecţiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, concediile medicale primite în caz de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?