Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

O bătrână a murit în chinuri groaznice după ce casa i-a luat foc


O femeie de 93 de ani, din satul Vităneștii de sub Măgură, comuna Bolotești, a murit în noaptea de luni spre marți în chinuri groaznice. Bătrâna și-a găsit sfârșitul în propria casă, care a fost cuprinsă de flăcări. Trupul acesteia a fost găsit de pompieri carbonizat. Potrivit unor surse, femeia decedată ar fi avut deficiențe de vedere.
    Incendiul a fost anunțat la ora 00.30, iar când au ajuns pompierii, toată casa era în flăcări. „În jurul orei 00.30, un vecin a sunat la numărul de apel unic 112 și a anunțat la dispeceratul integrat I.S.U.-S.A.J. izbucnirea unui incendiu la proprietatea numitei L.M. Imediat s-au deplasat la fața locului două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta cu violență, generalizat la nivelul întregii locuințe, construită pe o suprafață de cca. 60 mp”, a explicat căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.
    Pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor, dar și pentru protejarea caselor învecinate, la care ar fi putut să se extindă focul. După ce au stins văpaia, pompierii au găsit-o pe femeie moartă, pe un pat. „S-a acționat pentru stingerea acestuia, cât și pentru protejarea gospodăriilor învecinate. Din nefericire, în interiorul casei, în una dintre cele două camere, pe pat, a fost identificat trupul carbonizat al proprietarei, în vârstă de 93 ani. În urma incendiului, au ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, obiecte de mobilier și alte bunuri depozitate în interior. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, un burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile a stat la baza producerii acestui eveniment”, a mai spus căpitan Duță.
    Pe timpul iernii, cele mai multe incendii sunt cauzate de coșurile de evacuare a fumului, care sunt necurățate, deterioare ori amplasate în apropierea materialelor combustibile. Pentru a evita producerea unor astfel de tragedii, pompierii reamintesc faptul că burlanele și coșurile de evacuare a fumului trebuie periodic verificate, curățate și reparate de personal specializat. Se interzice folosirea improvizațiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu lungime mare și, respectiv, coturi multe montate pe lângă și pe pereții combustibili, în apropierea materialelor ori altor obiecte de uz casnic. De asemenea, coșurile de fum din cărămidă tencuită trebuie să fie  izolate față de elementele combustibile ale planșeelor, prin îngroșarea zidăriei coșurilor, iar în spațiul dintre coș și planșeu se va introduce un strat termoizolant.
    Cu privire la incendiul de la Bolotești și decesul femeii de 93 de ani, a făcut o informare și poliția. Potrivit oamenilor legii, apelul la 112 a fost inițiat de o femeie, vecină a victimei. „La data de 12 ianuarie a.c., ora 00.10, o femeie din comuna Bolotești a sesizat faptul că la locuința unei vecine de 93 ani a izbucnit un incendiu. După stingerea incendiului s-a constatat faptul că proprietara nu a reușit să iasă din locuință și este carbonizată, imobilul fiind distrus aproape în totalitate. Cadavrul a fost depus în vederea efectuării necropsiei, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incendiul”, potrivit polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?