Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Măcelar la închisoare


   Unul dintre „măcelarii” de la Homocea acuzat de evaziune fiscală, care a atacat cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție sentința prin care a fost condamnat, a pierdut procesul.
Ciprian Bleajbu va rămâne cu condamnarea dată de Tribunalul Vrancea. „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul Bleajbu Ciprian împotriva deciziei penale nr.219/A din 5 octombrie 2011 a Curții de Apel Galați, Secția Penală și pentru Cauze cu Minori. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reținerii și arestării preventive de la 7 decembrie 2010 la 24 februarie 2012”, se arată în soluție, care este definitivă. 
   Reamintim că la finele anului 2010, la Homocea și Ploscuțeni au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane care se ocupau cu co-merțul de carne de vită. În realitate era carne de cal.
   Animalele erau sacrificate direct în grajd, fără a se ține cont de un minim de igienă. În primă instanță și-au recunoscut faptele, tocmai pentru a obține pedepse mai mici.
La Tribunalul Vrancea, Bogdan Radu, Răzvan Å¢urcanu și Ma-rian Lupu au scăpat cu câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Florin Radu a fost condamnat la 3 ani și două luni închisoare. Ciprian Bleajbu, din cauza revocării unei pedepse, va avea de executat cinci ani și două luni de pușcărie.
  Carnea găsită în locuințele inculpaților a fost confiscată și distrusă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?