Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Marius Iliescu va fi înmormântat în Italia


Tânărul de 22 de ani care a murit luni, în urma unui accident de circulație, va fi înmormântat în Italia. Mașina în care se afla sicriul cu trupul neînsuflețit al motociclistului Marius Iliescu a plecat ieri, în jurul prânzului, spre Italia, acolo unde, spun cunoscuții, trăiesc surorile sale, iar părinții urmează să se mute. Înainte de a pleca, Marius a fost adus la locul în care și-a pierdut viața, pe șoseaua de centură a Focșaniului. Peste 20 de prieteni, pe motociclete, și-au luat rămas bun de la Marius cu motoarele ambalate la maxim.

Peste 20 de motocicliști au ambalat motoarele la maxim, ieri, în memoria lui Marius Iliescu, tânărul decedat luni, în urma unui accident de circulație. Acesta va fi înmormântat în Italia, unde locuiesc surorile sale, iar părinții urmează să se mute.
Ieri, în jurul prânzului, mașina în care se afla trupul neînsuflețit al lui Marius Iliescu a plecat de la casa din Golești, spre biserica din localitate. Zeci de prieteni, îmbrăcați în tricouri pe care era imprimată imaginea lui Marius și mesajul „Vei rămâne în sufletul nostru!”, l-au condus pe ultimul drum. După o scurtă slujbă, ținută în fața bisericii, Marius a fost adus în locul în care și-a dat viața. Aici, pietenii lui au aprins lumânări, au pus coroane de flori și au făcut cercuri pe asfalt. După câteva minute, coregiul a plecat spre locul în care tânărul își dormi somnul de veci, respectiv spre Italia. Localnicii ne-au spus că familia a decis ca băiatul să fie înmormântat în Italia, pentru că acolo locuiesc surorile sale, iar părinții urmează să se mute.
Marius Iliescu a murit luni, la Spital Județean, după ce a fost implicat într-un accident de circulație pe șoseaua de centură a Focșaniului. Din primele cercetări, a reieșit că la baza accidentului a stat neacordarea de prioritate. Polițiștii spuneau atunci că o femeie care se deplasa la volanul unui autoturism marca VW a vrut să vireze stânga la peco și nu i-ar fi acordat prioritate de trecere motociclistului, care circula pe direcția Golești- Adjud. Impactul a fost atât de puternic, încât Marius ar fi putut scăpa cu viață doar printr-o minune. Băiatul a pierdut foarte mult sânge și nu a mai putut fi salvat, având în vedere că artera jugulară i-a fost secționată. Marți, sicriul a fost depus la Golești, iar ieri a fost trimis în Italia. 

„Am făcut tot ce am putut pentru a evita tragedia”

Femeia despre care se spune că ar fi vinovată de producerea accidentului, ne-a povestit cum s-a întâmplat incidentul. Gabriela Zăncescu este alături de familia lui Marius cu sufletul, căci are și ea un copil. Femeia susține că în acele momente cumplite, a încercat să facă tot posibilul să evite tragedia. „Veneam dinspre Adjud și mă îndreptam către Buzău. Intențio-nam să intru la benzinărie, am oprit și am acordat prio-ritate mașinii care venea încet din față. Între timp, am scos din viteză pentru că mașina din față venea încet. După ce a trecut m-am asi-gurat din nou, având vizibi-litate până în curbă. Am băgat în viteză și am virat încet și fără grabă stânga. Atunci, eu luată prin surprindere de viteza colosală cu care se apropia, am judecat rapid cum să evit. M-am gândit că dacă mă întorceam aș fi fost lovită de o mașină din spate al cărui șofer nu ar fi fost pregătit de manevra mea. Dacă aș fi dus la final virajul m-am gândit că o să mă prindă perpendicular și mă rupe în două. El mergea în slalom și mă putea prinde pe ambele părți, așa că am îndreptat mașina exact pe linia ce despărțea celor două benzi ale sensului de mers. Astfel, i-am făcut loc să mă ocolească. El venea în slalom cu o viteză colosală, iar ultimul slalom l-a făcut trecând pe contrasens. Pro-babil, de teamă să nu se ducă în șanț, a revenit și a atins mașina tangent, lovind cu roata lui, roata mea din spate. L-am văzut zburând pe sus, la o înălțime de 3 metri și a ajuns acolo unde a fost găsit, pe partea cealaltă. Am evitat cât am putut de mult”, ne-a povestit Gabriela Zăncescu.

„Plânge inima în mine”

Accidentul și mai ales moartea tânărului de 22 de ani, au marcat-o pe femeia care nu-și asumă vina acestei tragedii. „Plânge inima în mine de toată această situație. Am și eu copil. Îmi pare nespus de rău pentru durerea părinților. Vreau să îi asigur că am făcut tot ce am putut pentru a evita acest dezastru. Îmi pare nespus de rău că Dumnezeu a vrut să se lovească de mașina mea. Dacă nu mă asiguram, nu aș fi putut face tot ceea ce am făcut”, a adăugat Gabriela Zăncescu.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?