Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO : Școala Cerbu a fost redeschisă


Școala Cerbu din comuna Jitia a fost vizitată, ieri, de șeful DSP Vrancea, Cătălin Graur. La fața locului au mai fost prezenți primarul localității Ion Gheorghiță, directorul școlii Gabriel Lalu și învățătorul de la clasele primare Dumitru Coman. Directorul DSP a precizat că deficiențele de la unitatea de învățământ au fost remediate, ba au fost efectuate și lucrări în plus. „Am fost ieri (marți n.r.) la fața locului. Școala arată foarte bine și chiar au fost făcute lucrări în plus față de recomandările pe care noi le-am făcut. Nu mai avem ce să spunem la acest moment. În interior au fost făcute compartimentările pe care le-am cerut și s-a pus OSB ca să nu mai pună copiii mâna pe cărămizile pline de ciment. Nu putem elibera autorizație de funcționare deoarece școala se află într-un litigiu la o instanță de judecată (pentru lucrările efectuate-n.r.)”, a spus șeful DSP. 
Învățătorul Coman a precizat că școala arată foarte bine, lucrările fiind făcute cu bani de la administrația locală. „A venit directorul de la DSP cu un inspector tot de acolo, cu domnul primar și directorul școlii. Le-a plăcut ce au văzut aici, au făcut poze și au spus că vi le vor trimite să le publicați. Eu eram la școală cu copiii din clasele a II -a și a IV-a deoarece lucrez decalat cu ei. I-au întrebat pe copii unde se spală, copii au spus unde, și i-a mai întrebat de unde beau apă. Copii au zis că vin de acasă cu sticlele și beau fiecare din ele. Au zis că nu pot să dea autorizația de funcționare deoarece toaleta este tot în curte și conform normelor ar trebui în aceeași clădire. La noi există spațiu destinat pentru așa ceva, care urmează și acela să fie făcut așa cum trebuie. Implicare a fost a domnului primar, care s-a ocupat de această școală, și a domnului director al școlii de centru”, a spus învățătoru.
Reamintim că Școala Cerbu a fost închisă de inspectorii DSP în decembrie anul trecut. Părinții au protestat, iar autoritățile au alocat fonduri pentru efectuarea de lucrări, așa cum au cerut inspectorii DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?