Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Mâncare ca la mama acasă pentru pacienţii Spitalului Județean


Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani vor beneficia, cu ocazia Crăciunului, de un meniu diversificat, specific bucătăriei românești. Pe lângă alimentele de bază, cum ar fi legume, brânzeturi, salam ori făinoase, pacienții vor primi mere, cozonac și friptură. De asemenea, bolnavii vor primi și câte un ou fiert, pate de ficat sau friptură cu piure de cartofi. Vor mai primi cozonac, mere, salam, cașcaval și orez cu lapte. Meniul este stabilit de medicii curanți, care știu cu exactitate ce fel de hrană i se potrivește fiecărui pacient în parte. Așadar, conducerea spitalului încearcă să facă, pe cât posibil, cât mai ușoară și primitoare perioada șederii în spital pe parcursul sărbătorilor de iarnă.
În mod normal, pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență beneficiază de o rație zilnică de hrană de 7 lei, sumă alocată de Ministerul Sănătății. Regimurile alcătuite de medicii nutriționiști sunt particularizate pe diverse tipuri de afecțiuni. Lehuzele și persoanele arse primesc în plus față de restul bolnavilor, mere și lapte. În cazul dietelor comune, pacienții primesc la masă supe, ciorbe, fasole, friptură și mâncare de cartofi, orez sau tăiței.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?