Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Comisia de acreditare ajunge la Spitalul Județean pe 24 noiembrie



Spitalul Județean de Urgență Focșani așteaptă vizita comisiei de acreditare. Începând de luni, 24 noiembrie, membrii Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) vor demara procesul de evaluare a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, în vederea acreditării unității medicale. Verificările se vor încheia o lună mai târziu, respectiv pe data de 20 decembrie. Conducerea Spitalului Județean ne-a declarat că este pregătită pentru acest proces de acreditare. „Am avut raport de gardă cu medicii și asistentele pentru a pune la punct ultimele detalii necesare acreditării. Am avut de îndeplinit peste 1.000 de indicatori, majoritatea fiind realizați”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă. 
În prezent, singura unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la CoNAS este Spitalul Orășenesc din Panciu, astfel că în „febra” acreditării sunt toate celelalte unități medicale cu paturi din județ, care urmează să primească vizita comisiei de acreditare anul viitor.
Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015. Este făcută cu scopul de a vedea dacă spitalele pot oferi bolnavilor servicii medicale la standarde UE. Pentru asta, fiecare spital trebuie să aibă clădiri moderne, aparatură, echipamente, personal, medicamente etc. Practic, acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanția că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiții de calitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?