Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

20 de mii de lei pentru Asociaţia „Salvaţi o viaţă“


Vrâncenii au virat 20 de mii de lei în conturile asociației Servicului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea „Salvați o viață”. Această sumă a fost strânsă prin redirecționarea a 2% din veniturile declarate.
Potrivit reprezentanților asociației, cu acești bani va fi achiziționat un manechin, care va fi folosit pentru ca personalul medical să exerseze manevrele de resuscitare. „S-au strâns 20 de mii de lei. Cu această sumă, intenționăm să achi-ziționăm un  manechin, care va ajuta personalul me-dical să exerseze manevrele de resuscitare. Acest lucru va duce la îmbunătățirea actului medical, conform standardelor prevăzute de Ministerul Sănătății. Pe viitor, intenționăm să investim în actul medical la nivel de studiu, prin îmbunătățirea cunoș-tințelor celor care activează în domeniu. Cei care intenționează să ne ajute, o pot face aducând direct, la sediul nostru  declarațiile. Noi îi așteptăm cu mare drag”, a declarat juristul Emilia Åžtefănescu, președintele asociației „Salvați o viață” din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.
Asociația și-a propus să ajute la îmbunătățirea finanțării sistemului sanitar și dezvoltarea acestuia prin acțiuni constând în: cumpărarea de aparatură medicală pentru SAJ, acordarea de servicii medicale de urgență și îngrijire la domiciliu persoanelor dependente medico-social, defavorizate, asigurate, asigurate fa-cultativ sau neasigurate din punct de vedere medical, și organizarea de cursuri, seminarii, reuniuni de urgență și prim ajutor calificat pentru personalul medico-sanitar din sistemul medical, acreditate de organizațiile profesionale de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?